onsdag 21. november 2012

Vårruller.

Hei.

For noen år siden tenkte jeg: "hvor vanskelig kan det være å lage vårruller???" Det er jo så veldig, veldig godt med vårruller, men med 10 mil til nærmeste kinaresturant så er det jo problematisk for en vårrullelsker å få tak i dette...

Svaret var faktisk: ikke vanskelig i det hele tatt.

Jeg gikk noe usystematisk til verks. Tok det jeg selv mente at en vårrull burde inneholde av fyll. I tillegg så tok jeg det jeg hadde  i skapet av mer eller mindre asiatiske sauser og blandet i. En ekte asiat, som har fått vårruller inn med morsmelken, vil nok rive seg i håret og si, NEI, NEI, NEI til mine hjemmesnekrede. Men om jeg skal få si det selv, og helt uten å skryte selvfølgelig så er mine vårruller bare helt utrolig, fantastisk, ufattelig kjempegode!!

Så her er tipset for helgen på matfronten. Det hjelper om man har en frityrkoker, det er derfor jeg poster dette allerede onsdag, slik at de som ikke har en frityrkoker kan skaffe seg det til helgen. I tillegg så må man innom en asiabutikk dersom man ikke har dette i skapet....

Man trenger altså:

1 liten hodekål (og da mener jeg liten)

5-6 gulrøtter (tilsvarende mengden hodekål)

glassnudler

1-2 egg (lett rørt til pensling)

vårrullark (IKKE av den hvite tykke ristypen, da blir det katastrofe)

1 pk kjøttdeig (kan med fordel byttes ut mot kyllingkjøtdeig eller scampi)(nå skal man jo ikke av miljøgrunner spise scampi, men det er altså utrolig godt i disse vårrullene)

Soyasaus
Sursøt chilisaus
fishsauce
oystersauce (ikke skipp denne!!)
Worchestershiresaus

Man tar hodekål og skjærer i tynne strimler. Disse steker man til de er myke og "gjennomsiktige" SÅ kommer cluet med alle sausene. Man tar en god dæsj Soyasaus, en større dæsj sursøt chilisaus og en enda større dæsj med østerssausen oppi. Så tar man en bitteliten dæsj med fiskesaus og en bittelitt større dæsj enn den bittelille med worchestershiresaus. Rør rundt og ha i en bolle.Så rasper man gulrot. Steker denne en bra stund. Så gjentar man prosessen med sausene: Man tar en god dæsj Soyasaus, en større dæsj sursøt chilisaus og en enda større dæsj med østerssausen oppi. Så tar man en bitteliten dæsj med fiskesaus og en bittelitt større dæsj enn den bittelille med worchestershiresaus. Rør rundt og ha i samme bollen som kålen ligger i.Så steker man kjøttdeig. Denne skal hakkes  små biter. Så gjentar amn igjen prosessen med sausene: Man tar en god dæsj Soyasaus, en større dæsj sursøt chilisaus og en enda større dæsj med østerssausen oppi. Så tar man en bitteliten dæsj med fiskesaus og en bittelitt større dæsj enn den bittelille med worchestershiresaus. Rør rundt og ha oppi bollen med kål og gulrot.Glassnudler lar man trekke i kokende vann. Så siler man av vannet og klipper dem i rimelig små biter. Ha oppi samme bollen som alt annet og rør rundt. Da har du fått ferdig fyllet.


Så skal man rulle selve vårrullen. Man legger vårrullarket foran seg med en spiss mot deg. Legg ca en spiseskje (dvs ønsket mengde) fyll ut mot spissen. Brett spissen over fyllet. Pensle med egg i de tre frie hjørnene. Brett inn kantene og rull sammen. Så gjentar du dette ca 60 ganger til du har ønsket mengde vårruller.Så frityrsteker du dem til de er sprø og gylne.

Nå skulle det jo være et pent bilde av de ferdige vårrullene her. Men da jeg tok bildene var det bursdag og sultne barn slik at det ble ikke noe bilde. Men her er et bilde av Eir som spiser en vårrull!


Så velbekomme!
2 kommentarer:

  1. KREMT KREMT. Du glemte tilfeldigvis å nevne at man må ha en til å rulle sammen alle disse vår rullene.... (undertegnede) ;) Vel og merke ikke akkurat når DISSE ble lagd da men..

    SvarSlett