torsdag 15. november 2012

Julekort fra oss...

Hei.

Det er jo enda en del dager til julefreden skal senke seg i Casa Didriksen. Takk og lov for det. Før den tid er det jo en del som skal gjøres. Og jeg kjenner at jeg er i ferd med å bli en smule stresset av alt snakk om jul rundt omkring på diverse blogger. Heldigvis så kommer jeg meg jo aldri bort fra Inndyr i og med at jeg er tilbake på jobb, for jeg har en misstanke om at en tur på kjøpesenter ville økt stresset betraktelig.Noe av det som må på plass, er jo årets julekort... Jeg finner det serdeles koselig å få julekort. Masse bilder av unger som jeg står og klør meg i hodet og lurer på hvem er. Leter i teksten etter hint slik at jeg et sted i bakhodet skal finne hvem disse menneskene er. Fyller på i "julepost" mappa som henger så fint der på veggen. Fant endelig en fantastisk flott på Europris i fjor til 39.90. Har lett i mange år etter en sånn som kan henge på veggen og ha alle julekortene i seg.Så for å få noen julekort så har jeg jo funnet ut at vi må sende desto fler. Nileser gamle adressebøker for å finne folk jeg engang kjente som jeg kan presse på et bilde av mine barn utkledd i nissedrakt. Googler dem og finner deres nye adresser på gulesider, evt sender dem melding på facebook og spør (da får de også en tanke om at de må sende meg et julekort nemlig.)Som dere skjønner så tar jo dette tid. Vanligvis blir nissebildene tatt i oktober. Så er det en nitidig leting på alskens nettfotobutikker om hvor man kan lage det beste julekortet, til størst mulig pris! I fjor fant jeg et der jeg klarte å presse inn hele seks forskjellige nissebilder av ungene, med og uten nissemaske... I tillegg ferdigskrevet tekst og greier. Riktig fornøyd var jeg. Så kom vi på at vi jo ikke hadde sendt ut takkekort fra bryllupet i mars.. Fikk laget det og og sendte ut doble forpakninger med nissebilder og brylluppsbilder i skjønn forening..... i romjula! For vi glemte jo å sende dem... KRISE! Er jo ikke rart at det ble lite julekort på oss i fjor.Så på søndag var det dags for fotografering. Nye nisseluer kjøpt inn for anledningen. Verre var det jo at jeg ikke hadde tenkt på at jentene hadde vokst siden i fjor. Jeg trykket Isa inn i en kjole i størrelse 92. Stappet pølseskinn er vel den beste beskrivelsen. Etter en stund begynte hun å klage på numne fingre og pusteproblemer.. Eir kom seg, under milde trusler om julenisser som ser inn vinduene snart, inn i en kjole i størrelse 110. Det sier seg selv at året bilder er fra midjen og opp!

Fotograferingen er jo en historie for seg selv. Av 300 bilder er det jo fire som kan brukes. På resten er det en eller annen som stikker av, noen som gjesper, andre som nyser, nisselua detter ned, lua detter av, noen drar i lua...
Men med bildene vel i boks fant jeg ut at jeg skulle lage en sånn stilig kollasj som jeg har sett andre gjøre lekende lett. Lastet opp Picasa 3. Helsikes drittprogram!!!! Tydeligvis vil ikke Picasa 3 gjøre noe som helst før det har saumfart PC'en etter alle filer som bare kan minne om bildefiler. Er det nødvendig å fortelle at vi har noen? I to dager har det lett. Og jeg har forsøkt å lage kollasj like lenge. Hver gang jeg skulle lagre gikk alt i heng... Fint at jeg sitter i kjelleren sier jeg bare..Men i dag så endelig Picasa lyset og jeg gir det en sjanse for når det først funka så ble det en riktig fin kollasje.Men så kom neste problem. Det var jo ingen av de fine julekortene på internett som ville ha kollasjen min. Den ble delt og kuttet på midten, eller den fikk bare vist frem midten.

Så i år blir det ikke noe fancy julekort med stilig tema. For når jeg først har brukt to dager på å lage en kollasj så skal den pokker meg brukes! Så nå har jeg bestillt 50 kopier, med vanlige trykte bilder, med min flotte kollasj. Picasa slo til og lot meg skrive God jul fra oss på Inndyr på den. En lite hint må man jo gi til de som står og lurer på hvilke unger dette er...Og til de som til nå ikke har forstått at de må sende meg et julekort så må de altså det! Adressen er: Oldervik, 8140 Inndyr.

13 kommentarer:

 1. snuskeruska,gullhøna og gullklompen.

  SvarSlett
 2. Hehe. Hvis jeg klarer å få alle fire til å være fin på under 500 forsøk kommer det kort;-) hilsen Katrine i Solbakken 1a 9006;-)

  SvarSlett
 3. Ha ha, jeg har gitt opp for lengst å få til sånne julebilder. Rasker sammen det jeg finner fra året som har gått:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg innser at det kommer til å bli en utfordring fremover. Eir smilte fordi hun fikk holde Yme, Isa smilte fordi man vet at man SKAL smile på bilder når man er tre år, Yme smilte fordi jeg skar grimaser.. Ingen av delene kommer til å virke neste år.....

   Slett
 4. Uansett er du flink som klarer å få alle 3 til å se fornøyde ut på en gang!! Herlig!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke lett, men det går på et vis.. :) :)

   Slett
 5. He, he julekort skal bli, om vi får laget et da :) Vi har misset og misset !

  Ha en god fredag!
  Her har det vært en jage mus mann... og han kom med instrukser om hva vi skulle gjøre for å få musen bort herfra. I all verden, hvorfor de ikke forstå at det er vi som bor her og de i skogen? Musevisa blir ikke helt det samme i år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mus.... Forferdelige dyr. Tenk at enkelte har dem som kjæledyr.. Håper de rømmer ut i skogen da. Evt dør en stille død et sted de ikke plager dere..

   Gleder meg til julekort!

   Slett
 6. Dette var en kjent situasjon. Jeg har rett og slett gitt opp håpet om å få alle jentene til å se fine ut samtidig som jeg har kledd dem opp til fotografering, så i håp om å klare å ha julekort klare til utsending før jul så bruker jeg bilder fra hele året. Og ved å velge maler hvor jeg kan få flere bilder inn så trenger jeg ikke ha alle tre med på samme bildet. For jeg tror ikke jeg hadde klart å finne så mange brukende alternativer om jeg hadde tatt 100 bilder :-)
  Kollasjen din ble forresten kjempefin, så skjønner at du vil bruke det!

  Tusen takk for hyggelig kommentar på siden min. 8 åringen ble svært så skuffet, og mammahjerte fikk veldig vondt av henne. Jeg tror erfor at jeg må ta meg en tur i butikken og prøve å finne en tilsvarende sminkekoffert
  Ha en fin fredags kveld videre

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, nå pustet jeg ut, for jeg unnet henne sminkeskrinet av hele mitt hjerte!
   Lurt det der å samle bilder gjennom året. Ser flere velger å gjøre det på den måten. Men jeg kommer til å kjempe for nissebildene så lenge jeg klarer!

   Slett
 7. Jeg har ikke sendt julekort før.... Bare gode juletanker :)
  Men nå ble jeg inspirert!
  God jul!

  SvarSlett