fredag 23. november 2012

Livsfarlige dyr!

Hei.

Fredag på jobb.. Over en smakfull salat hentet på Heimsjyen gikk diskusjonen om hva som er verdens farligste dyr og om det i det hele tatt er mulig å lage mat i Sverige når de hverken selger rømme eller noen særlig bra gryteretter på pose der... Dette med matvarer og Sverige tror jeg at jeg må komme tilbake til i et annet blogginnlegg, men farlige dyr, det er det jo sesong for..

En kjapp tasting på google og man finner en fin liste over verdens ti farligste dyr. Det er jo noen klassiske der som hai, mygg, skorpion og maneter. For uten skorpionen som vi glemte så var vi innom alle på jobb. Noen overrasskelser er det også. Hvem visste at elefanten er er forferdelig farlig dyr? Bjørnen kommer sist, ikke så merkelig når den bare har halve året å gjøre seg gjeldene på..

Men de som har skrevet denne lista, de har altså ikke fått med seg det farligste av alle dyr. Denne fæle ekle skapningen, som det heldigvis, i allefall i USA, nå er høysesong for å fange og drepe og spise. Den fortjener ikke bedre, ekle, ekle skapningen.

Jeg snakker selvfølgelig om KALKUNEN! For de som ikke vet det så er kalkuner livsfarlige. Det finnes to arter av kalkun. Kalkunen (Meleagris gallapavo) som lever i nordamerika og Flekkalunen (Meleagris ocellata) som lever i mellomamerika. Stakkars de der borte. Ville kalkuner! Kan ikke gå en fredelig tur i skogen engang uten å stå i fare for å bli angrepet.


Kalkuner er IKKE pene, de er like høye som meg og de er sultne!!

En vakker vårdag var jeg og min kjære i dyreparken i Kristiansand. Kunne vært hyggelig det... Vi ble litt sultne etterhvert og satte oss ned for å spise en burger ute da det jo var pent vær. Når vi sto i kø hørte vi jo endel kakling og hyling og skrik men tenkte ikke så nøye over det....

Satte oss ved et bord. Og plutselig var vi omringet! Kalkuner! Over alt. Tydeligvis har også kalkuner en alfahann. En svær diger sak, med lang hals og et hode med et digert spisst nebb! Hodet gikk frem og tilbake i en rasende fart mens vingen bruste ut til siden. Farten direkte mot meg vil jeg anslå til å være ca 35 kilometer i timen.

Kalkuner er treffsikre! Heldigvis for meg siktet ikke kalkunen på hodet mitt, men på burgeren jeg hadde i hendene. Sekunder etter satt jeg der uten burger, men fortsatt med pommes frittes... Trenger jeg å si at når neste kalkun sparket fra og kom løpende mot meg kastet jeg pommes fritten det jeg klarte mot den og løp i motsatt retning! Barn som sto i veien ble skyflet bort av slående kalkunvinger, voksne rygget og forsøkte fortvilet å beskytte burgerne sine! Redd dere selv! tenkte jeg, trygt borte hos løvene....

Kalkuner er livsfarlige. De fortjener intet annet enn å bli stekt riktig riktig lenge og spist! Presidenten i USA har totalt mistet grepet etter valgseieren. I avisen i går kunne jeg lese at han hadde benådet en kalkun som burde blitt presidentmiddag... Gale, gale mann. Man ser jo tydelig i øynene på kalkunen at han bare venter på den rette anledningen til  å slå til.


Sist sommer da vi besøkte dyreparken hadde de tatt til vettet og burt inne alle kalkunene. Jeg så i allefall ingen, og tro meg jeg var på vakt! Heldigvis kan vi her i Norge gå ganske sikkert rundt uten frykt for denne skapningen som jo aller best gjør deg i denne formen:1 kommentar:

  1. Enig!! Kalkun gjør seg best på middagsbordet nyttårsaften! Stygg som nøkken (i live,altså) men kjæmpegod!! Har aldri opplevd kalkuner i vill tilstand men høres ikke ut som noe en skal oppsøke.

    SvarSlett