lørdag 13. oktober 2012

Interiørblogg.

Hei.

Siden jeg begynte med denne lille hobbyen min så har jeg sittet og lest på en del blogger rundt og forbi. Det er jo en hel verden der ute som jeg ikke ante noe som helst om.

Det jeg har funnet ut, er at for å bli berømt i bloggverdenen, så er det to ting som gjelder.

1: Man må være ung, smellvakker og motebevist. Videre legger man ut et bilde av seg selv med teksten "outfit of the day" hver dag. Man trenger ikke skrive noe som helst og får milliarder av treff hver dag og like mange kommentarer på hvor fin man er.

Trenger jeg en gang å si at jeg sliter??  Sist jeg eide noe som kunne kalles mote var da jeg som trettenåring fikk arve et par blå skinnbukser av en nabofrue

Så da får jeg satse på punkt nummer to.

2: Interiørblogging. Det er veldig, veldig, veldig mange blogger der ute som handler om interiør. Etter å ha skummet gjennom en hel del finner jeg jo faktisk ganske mye fint og flott som man kan la seg inspirere av, men jeg må jo stille meg de samme spørsmål som når jeg ser interiørprogram på TV. Hvor bor disse menneskene og hvor i all verden har de tingene sine??

Men disse som blogger om interiør, de får en masse kommentarer på bloggene sin. "Kjempefin!" "Å sånn vil jeg ha!" "Det der var lurt" "Hva er serienummeret på den malingen?" (Man kan faktisk skrive et helt blogginnlegg om en malingsbøtte og allikevel få 43 kommentarer) Så i et forsøk på å fylle kommentarfeltet i min egen blogg så kommer her et knippe med interiørbilder fra mitt eget hjem.

Jeg har fått med meg at det som er in for tiden er mye hvitt. Man har hvite små bord, pyntet med hvite bokstaver i tre eller stein, og så henger det ofte et par englevinger på veggen bak. Jeg vet ikke hvorfor de henger der, antakelig er de veldig fine, for de henger der hos veldig mange.Her i huset så er det dårlig med englevinger, både på veggene og på folk, men vi har mange andre vinger og de er veldig godt og ofte brukt. Her sirlig stilt opp mot veggen med et flott orange bord som stativ.


Mange driver og interiører gangen sin. Det gjør de ofte på TV også. Utrykk som "her er det god plass og alle i familien har sin egen knagg" forundrer meg veldig da de står i et rom på 3 kvadratmeter, det er fire knagger på veggen, ingen skap og der det kunne stått en skohylle står det et lite blomsterbord med en fin glassdings på og et &-tegn i granitt. Hvor gjør de av klærne sine? En knagg til hver? Får jo knapt en av barnehagedressene til ungene til å henge på bare en knagg. Vi har stuet bort det vi klarer å stappe inn i vår nye og fantastiske IKEA-garderoe som teller 5 veggmeter og enda burde vi hatt noe mer. (Nå skal det sies at soveposer, liggeunderlag, stormkjøkken og diverse vi sjeldent og aldri bruker også er stuet inn der da) Men her er interiørbildene fra vår gang. Ungene er fortsatt hos mormor, det er derfor det er så ryddig på deres knagger.Vinduskarmer. Der kan man gjøre mye bra. Et blikk på min og jeg tenker at tja, selve karmen er jo ikke så ille. Hvit, som den skal være nå for tiden, nostalgiske lister. Men alt annet er jo et sammensurium at stilarter som hverken passer sammen med seg selv eller noe annet. Den blå vasen har dog overlevd i vinduet i trappa til tross for at det går unger forbi flere ganger daglig og den lever under hardt press for å bli dyttet ut av hybelkaninene og den døde flua den deler rom med..
Kunst er jo en annen viktig del av interiøret i et hjem. Det var en fyr på TV i fjor, som sa like før jul, at "barnekunst hører ikke hjemme i stua. Det er ikke pent og du får det ikke til å passe inn med noe annet. Vil du ha et pent hjem så hold barnekunsten unna rommene de voksne befinner seg i. Særlig nå i jula er dette viktig. Heng for all del ikke papirremser på treet" For en fjott!!! Eir har allerede startet årets produksjon og hva som ikke passer inn, når all annen kunst du har er produsert av kunstnere under 5 år det forstår ikke jeg.Bord. Spisebord og sofabord. Disse er kjempefine å pynte med duker, løpere, brikker, lys, blomster, vaser med ting i, glasskrukker og ja jeg vet ikke alt. Det er kun fantasien som setter grenser. Så er det kjempefint å ha et fristende fruktfat. Jeg skulle jo ta bilde av mitt fruktfat, men det kom selv gående imot meg da jeg kom med kameraet og det er jo en mikroskopisk sjanse for at noen fra mattilsynet leser dette så jeg lot være. Men vårt sofabord ser altså slik ut for tiden..


Det skyldes en før omtalt enmannshær med navn Yme som river ned alt han får tak i på under to millisekunder. Dog m man ha det mest nødvendige tilgjengelig og fjernkontrollene er akkurat så brede at midt på bordet når han dem ikke fra noen kant.

Videre lurer jeg på hvor de som har flotte spisebord med før nevnte pynt gjør av rene klær når disse er brettet og venter på å bli båret til respektive skap. For det er stort sett det jeg bruker mitt til. I dag var det faktisk ganske ryddig så jeg tok et bilde. Nå vil noen si at man skal brette klær på vaskerommet, men der har man jo gamle akvarier, en liten barnevogn og diverse annet rot så jeg er fornøyd når jeg kjemper meg frem til vaskemaskinen..Som dere kan skimte midt på bordet har jeg noen pynteting som jeg ikke har satt ut ennå. Jeg har en kjempefin samling med slike. Enn så lenge står de på hylla der jeg har planer om å lage en skikkelig fin interiørmessig utseende pynteplass.. Bildet på veggen er fint da, det kunne sikkert fått vært med i en interiørblogg om det hadde hatt en annen eier.


Barnerom er ofte beskrevet både i blogger, blader og på TV. Jeg ligger i nesegrus beundring for de som kan ha tre bøker, to leker og en vakker gyngehest i tre stående fremme og så bytte ut dette annenhver dag slik at barnerommet holdes ryddig og ungen får "nye" leker ofte. Jeg får det bare ikke til og nå har vi ryddet og ryddet og ryddet og her er litt av resultatet..Etter å ha saumfart mitt eget hus på kryss og tvers så fant jeg jo tilslutt noen lyspunkt. For høyt på en kjøkkenhylle der lå det jammen..... et par engler. Og i et vindu så stod det faktisk noe julepynt som jeg er nesten sikker på er riktig å ha. De var i allefall jækla dyre og det på lagersalg hos Magnor glassverk. (Kjøpt i sommer og plassert der av uviss årsak da det tross alt var lenge til jul i august) Og inni skapet, der sto alle de glassvasene og greiene som man kan fylle med sand å ha lys  og blomster og alt mulig stilig i. Så det er muligens håp også i Casa Didriksen.
Så med dette innlegget håper jeg på et rush av kommentarer under her. Jeg får mange koselige kommentarer på Facebook og det er kjempehyggelig og jeg setter stor pris på det, men det hadde vært veldig artig om noen flere skrev her inne. Det er ikke så vanskelig. Man trykker bare på linken der det står "ingen kommentar" evt "x kommentarer" rett under innlegget. Så må man velge hva man vil kommentere som. Man kan godt være anonym. Ellers så er "navn/nettadresse" det enkleste. Da skriver man bare navnet sitt og en evt nettadresse. For å gjøre det ekstra enkelt for dere har jeg fjernet alle kodeord og sånne avanserte greier man av og til må igjennom for å kommentere.

Helt til slutt må jeg vise et bilde til, Vi har hengt denne telysestaken opp på veggen, og det er en grunn til det. Klassen til Eir skal nemlig være med i en konkurranse der de skal samle inn aluminiumsdelen på utbrente t-lys. Klassen som samler inn mest per elev i landet får en fin premie. Gjennom konkurransen skal de lære om resirkulering og greier. Så her brenner vi te-lys for harde livet. Dersom noen av dere er glade i å brenne te-lys nå når kveldene blir mørke så tar førsteklassen på Inndyr skole imot de utbrente med stor takk!!Ha en hyggelig lørdagskveld folkens.

35 kommentarer:

 1. Du e bærre hærlig! Mina kjæfta førr æ ligg å flira mæ skakk her:-)
  Har forresten en pose med utbrente lys sia det va nån nabo onga som ba mæ ta vare på men de kom aldri å henta.

  SvarSlett
 2. Fantastisk! Kan jeg få dem på neste styremøte, og når var det igjen forresten...

  SvarSlett
 3. Du må aldri slutt å skriv blogg!! Kjenn mæ så utrolig godt igjen i d du skriv. Spesielt d du skrev om å vær 3 barns foreldre :-)

  SvarSlett
 4. Takk Kristin! har ingen planer om å slutte, det er jo moro! Kan vel bli litt mindre når jeg må tilbake på jobb igjen, men bare litt mindre :) Tredjemann har et hardt liv, det er sikkert. I dag satt Yme på kafe og koste seg med chips. Hadde vel neppe skjedd med førstemann i en alder av 8 måneder. (Hun var iallfall ti):)

  SvarSlett
 5. Den er grei! Møtet er 23. oktober:-)

  SvarSlett
 6. Syns du så herlig Laila, blir glad når jeg leser det du skriver, sånn som du har det tror jeg at mange har det :)
  Håper dere har det bra :) Kos fra Angela og Bella

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig ord Angela. Bra at jeg kan gjøre deg glad! Hils Bella fra Eir og Isa!

   Slett
 7. Eir og Isa har produsert kunst i flere dager nå. Skal nok opp på veggene både her hos mormor å heime oss mamma:):)

  SvarSlett
 8. E kjenn me og såå godt igjen på korsn da 3 barnsmor livet e;) Godt å se vi e fleire i samme båt når da gjeld unga,gubbe og hus. Og du beskriv jo ting så sabla bra!! Å læs bloggen din e bidd et høydepunkt i en små travel hverdag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Stine. Blir jo helt rørt her. I allefall motivert til å fortsette! Godt at vi er flere sm har det på samme måte.

   Slett
 9. Artig blogginnlegg i dag kjære, men du trengte jo ikke ta bilde av alt rotet. Skal jo rydd i morra, trur e..

  SvarSlett
 10. Fantastisk bra innlegg! Bloggen din slår både de fleste interiør og rosablogger på dusinet og jeg ser frem til å lese mer. Dagny

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Rosablogging tror jeg at jeg hadde slitt med du..

   Slett
 11. Takk for at du fikk mitt hjem innenfor normalen, for her kan vi snuble i leker og høre jublende likelyder i takt med at du vurderer hvordan du skal få hengt opp nok en jakke blant sykkelhjelmer og rollerblades ....
  Men når sant skal sies så liker jeg å titte på innbydende bilder, og en del interiørbloggere er gode på å bruke kamera ;) så jeg følger noen av de fast

  Jeg titter snart innom til deg igjen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du.
   Helt enig i at det er fint å se på endel interiørblogger.Kjempefine bilder mange har. Følger også noen og liker særlig Miss Mette som jeg har på følgelista mi. Men det blir litt å drømme seg inn i en verden der jeg har null sjans til å følge etter :) Har en plan om å pusse op en gammel sjenk etter oldemor å plassere en fin gammel klesrulle på toppen, men jeg lurer på hvor mange år det går før jeg får realisert det.

   Slett
 12. Hehe... Jeg ønzker meg jo nytt og fint huz for å få ordning og reda og sånn huz "alle andre" har, zærlig ønzker jeg meg vazkerom, men antakelig ville jeg ogzå fylt det med rot zom hoz deg og zå ville klærne zlengt rundt overalt zom vanlig:-) Hilzen Katrine (zom ikke får en tazt til å virke på pc og han mannen zom fikzer zånt - gjett en gang - han zover (ze tidl blogginnlegg...;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt for mannen din at han har et godt sovehjerte i likhet med min :) :) Nytt fint hus har jeg, men som du ser så sliter jeg på ordning og reda fronten. Men en dag i relativt nær fremtid skal vaskerommet ryddes. Og jeg har faktisk lagt sammen klær der... EN gang...

   Slett
 13. En ting er sikkert Laila og det er at så lenge du har tre søte små må det vises at de er i huset:) Jeg vil nå tru at dine søte små kanskje er en smule heldigere enn disse som som har mødre som hele tiden må ha det flott og ryddig rundt seg og at det til en vær tid skal se ut som at huset er et utstillings hus :) Og den der fjotten som mener at barnekunst ikke skal være framme, han kan umulig ha barn sjøl. Ingen ting er bedre når man tar fram pynt til jul og påske som barna har laget: Det er jo klart at når de kommer i en viss alder kommer spørsmålene om hvorfor den tingen der skal fram:) Da svarer man at den er jo et minne fra den jula da du var 4 år:) Ingen ting er mere kos en å ha ting unga ha laget og de er ofte mere verdig fulle enn dyre vaser og andre duppdeditter som vi gjerne fyller husene våre med:) En ting er sikkert at en dag kan det hende at du får duk på bordet som får ligge og ha pynt på:) Kles haugen derimot den kan jeg ikke love deg blir mindre, det er heller en stor sjanse for at den blir større og da kan det hende at du må få deg et større spisebord:)
  Ellers vil jeg si at selv om du ikke har disse millioner av leser ,så har du dine lesere og vi koser oss med bloggen din:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord Ida. Helt enig i at man må ha fremme noe av det ungene lager. De lager jo så mye fint! Alt er selvfølgelig en umulighet å ha fremme. Kleshaugen har jeg ngen illusjoner om forsvinner de første 20 år så det var derfor vi kjøpte spisebord på fire meter... Går fint an å spise middag der selv om halve bordet er dekket med klær :)

   Slett
 14. Torill M, Andersen14. oktober 2012 kl. 10:45

  Leser bloggen din hver dag Laila :-) Og tar meg stadig i å sjekke om det har kommet nytt innlegg fra deg, jeg vil si at du har fått meg avhengig og at bloggen din er vanedannende..en fin vane sådan!

  SvarSlett
 15. Ha ha, jeg fikser heller ikke outfit- eller interiør-sjangeren. Har prøvd, men det blir ikke så vakkert...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenker med gru på hvis jeg skulle poste et innlegg med outfit of the day. Derimot skulle jeg gjerne hatt sånn "fikk en pakke i posten i dag" innlegg. Men spørs om "i dag fikk vi den nye canal digital dekoderen Henning har bestilt " ville slå an. Hadde jo vært en bra giveaway da... :)

   Slett
 16. Koser meg med bloggen din. Dagens høydepunkt!

  SvarSlett
 17. Takk Astrid. Hyggelig å være dagens høydepunkt for noen, det er ikke alle som får æren av å være det!

  SvarSlett
 18. Kære Laila

  Fantastisk morsom blogg du har lavet, dejligt med lidt realisme fra den virkelige verden.
  Her i København har vi undret på om i drev med at bygge slot eller måske tage klinikken hjem, men jeg ser at man godt kan udfylde m2'ene når man er 5 personer ;o)

  Micha er ved at færdiggøre sin phd og jeg er akkurat startet, så nu må vi se om vi kan klare det virkelige liv udenfor forskerverdenen når den tid kommer, ind til da er det fantastisk at have så meget frihed i planlægningen af ens hverdag!

  Hils omkring dig på Inndyr

  Klem
  Rikke Malene

  SvarSlett
 19. Hei Rikke, moro at dere leser bloggen min! Det har vært mange teorier om huset. Alt fra nytt gamlehjem til frikirke til ny skole, men vi bor der altså selv og leier ut en liten hybel. Hvis dere har for mye fritid så er det bare å sette snutene nordover for vi mangler turnuslege til våren :)

  SvarSlett
 20. Haha, eg kom tilfeldig vis innom her, og har kosa meg! eG ER SÅ ENIG MED DEG ANG INTERIØRBLOGGERE! Og der kom eg borti Caps Lock-knappen. Og desse dressane? De tar enorme mengder plass! SOM EG GLER MEG TIL SOMMAREN!!! Ha ein flott dag vidare:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro! Dresser er et pes. Men nå har jeg såpass med skap at vi bare har jakkene ute :) Men sommer er absolutt best!!

   Slett
 21. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett