onsdag 31. oktober 2012

Halloween

Hei.

I dag er det Halloween. Man kan jo like det eller ikke, men jeg tror nok den har kommet for å bli. Så kan man sukke og stønne over at handelstanden melker oss for penger og at ungene blir tvunget til å være med på det for å være en av gjengen. Eller så kan man plukke ut de bitene som faktisk er hyggelige og gjøre dem! For det er jo blitt mørkt og nitrist ute, og da gjør det seg jo med litt lykter.. God mat sier man heller ikke nei til.... Om du er av den sosiale typen så er det en utmerket anledning til å invitere på fest..

Her i huset så har vi ikke pyntet med skjeletter og edderkopper, men vi har laget en fin gresskarlykt som står på trappa. Det blir en runde ut for å tigge godteri i kveld, heldigvis har vi fått mast med oss tante som kan dette.. Her et bilde og en video fra tidligere års ekspedisjoner... Anbefaler å ha volumet LAVT før du trykker på filmen....
Men det jeg tenkte å dele med dere i dag var en oppskrift på Gresskarpai. Til vår alles store forundring var det rett og slett bare vanvittig godt med gresskarpai, så om dere aldri har forsøkt: skynd dere å lag en gresskarlykt slik at dere kan lage gresskarpai!

Man starter med et gresskar. På Obs hypermarked selger de dem til stykkpris, så da slår man jo til med et skikkelig stort et!


Dette huler man ut og tar vare på frøene og kjøttet. Frøene kan man riste og ha litt salt og pepper på. I varierende grad syntes vi at det ble til ganske godt snacks..


Etter å ha hult ut gresskaret må man jo skjære ut et riktig skummelt fjes. Research på nettet for å finne inspirasjon er viktig!


Resultatet ble vi riktig fornøyd med og det var godt egnet til å skremme bestemor og bestefar når de kom på besøk..Nå er klokka blitt så mye at man innser at paien må vente til neste dag. Gresskarkjøttet holder seg fint i kjøleskap med litt plast over.


Paideig er veldig enkelt å lage dersom man har en kjøkkenmaskin med kniver. Man tar en stor klump med meierismør (150 gram) og en slump med mel(200 gram) og to spiseskjeer vann og kjører det på full guffe. Etter en stund har du da en perfekt paideig som du setter i kjøleskapet i ca en halvtime. Jeg tror det er lurt å ha den der den anbefalte tida, tror den blir bedre å kjevle da, men jeg har jo aldri tid til slikt så det funker fint å bare klappe den utover i forma også... Man forsteker paibunnen på 200 grader i 10 minutter mens man lager fyllet.Man har tidligere på dagen dampet 400 gram gresskarkjøtt slik at dette nå er avkjølt. Det kjører man i en stavmikser til det er en fin pure.
Så blander man 6 ss mel, 1/2 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 1 ts malt kanel, 1 ts allehånde, 1/2 ts muskat og 1/2 ts malt ingefær i en bolle. I en annen bolle visper man sammen 2 egg, 1 1/2 dl sukker, 2 ts vaniljesukker og 2 ss smeltet smør.
Egg/fløte/smør blandingen har man oppi gresskarpureen sammen med 3 dl kaffefløte (aner ikke hvorfor det skal være akkurat kaffefløte men det sto det i oppskrifta)   og rører. Så har man mel/krydderblandingen oppi tilslutt og rører godt.

Røra tømmer man oppi den forstekte paideigen og så steker man det hele på 180 grader. Det sto 30 minutter eller til røra var fast i oppskrifta. I min ovn sto den inne nesten 45 minutter, så har får man bare se det an.

Slik ser den ut ferdig:
Og slik så det ut når vi var ferdig spist. Som sagt den var bare lekker!!


Så ha en fin Halloween folkens, og vil dere ha en mer strukturert oppskrift så finner dere den på Tine.no!

6 kommentarer:

 1. Blir nok mye gotteri i kveld til Isa,s store glede tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Ragnhild Midtsjø laugsand31. oktober 2012 kl. 11:31

  Endelig fikk jeg det til!!

  SvarSlett
 3. Sa ikke hun (ISA) noe som: " knekk et kne" for ett eller to år siden når hun skulle gå knask eller knep?

  SvarSlett
 4. I dag hørte jeg om Halloween-linser som man får bestilt over Internett. Disse kan inneholde materialer som kan være skadelige for øynene. Dette har jeg skrevet om på bloggen min i dag. Selv har jeg ikke sansen for denne tradisjonen med Halloween, men jeg forstår at den er kommet for å bli.

  Cecilie

  Cecilie

  SvarSlett
 5. Charlotte: Isa sa: Knasende kne. Å da tør man jo ikke annet enn å gi henne godter ;)

  SvarSlett