mandag 17. september 2012

Noe å bite i...

Lørdag morgen klokka 07:10... Yme ligger og hviner inn i øret mitt, isa står på siden av senga og lurer på hvor lenge det har vært morgen. Jeg gir Henning valget om han vil sove lenge i dag eller i morgen søndag. Suprise, han valgte å sove videre.

Søndag morgen 08:15. (Hvorfor er det alltid slik at ungene sover lengre de dagene du ikke skal stå opp.) Henning står opp med Yme og jeg snur meg fornøyd og tenker at jeg skal sove til elleve minst.

08:54 våkner jeg med et rykk. Fillern! Det var jo i dag vi skulle i kirka på høsttakkefest, er invitert med flere brev og greier. Brevene er hyggelig avsluttet med "ta gjerne med noe å bite i".

Den setningen "ta gjerne med noe å bite i" er en forferdelig sak. For det første så ser man gjerne ikke denne setningen før det er svært kort til til det skal bites. Ta for eksempel foreldremøte i barnehagen. Lykkelig over at man faktisk klarte å huske at det var foreldremøte kikker man på lappen på vei ut døra. "Ta med noe å bite i" lyser plutselig mot deg i neonskrift. Så er det jo da å svinge nedenom Joker på vei bort. Der er det vanskelig å finne parkering på grunn av at alle de andre foreldrene står parkert der i samme ærend. Man går langs køen med Ballerinakjeks, Maryland Cookies, gullvafler, gjendekjeks og franske vafler mens man gremmes over at alle de gode tingene allerede er tatt og man selv ender opp med ei ekkel fyrstekake.

Tilbake til aktuelle søndagsmorgen. Joker åpner jo ikke før 14:00 på søndager så gode råd var dyre. Jeg forsøker å rettferdiggjøre for meg selv at jeg ønsker meg et muffinsjern (de finnes og kan kjøpes hos Clas Ohlson) så valget falt for andre gang på en uke på muffins. Eplemuffins med blåbærfor å være helt nøyaktig og oppskriften fant jeg på TRINEs MATblogg.

Så her følger oppskrift og fremgangsmåte på muffins bakt i ekspressfart.

Ingredienser:

 • 100 gram smør
 • 2 egg
 • 150 gram sukker
 • 2 epler, revet
 • 75 gram havregryn
 • 100 gram hvetemel
 • 1,5 ts bakepulver
 • en neve blåbær, gjerne frosne (kan sløyfes)


 • Først smelter man smør. Dette skal selvfølgelig også avkjøles. Funker fint å sette kasserollen i kaldt vann når man har det travelt.

   
   
  Mens smøret avkjøles så fisker du egg og sukker til eggedosis.


  Og rasper eplene som du blander inn i eggedosisen.


  Så blander du det nå sånn passe avkjølte smøret smøret inn i røra før du tilsetter havregryn og mel og rører rundt.


  Viktig å ikke glemme å blande inn bakepulveret. Det beste er jo å blande det i melet, men bare du husker det før d har røra i former så er det greit.

   
  Rører, røre.....


  Så har man røra i sin kremsprøyte fra tupperware. Hvis man ikke har denne må man kjøpe den. Ble i dag brukt uten spiss da eplebiter og havregryn gjerne setter seg litt fast.


  For hver posjon med røre blandet jeg i litt syltetøy, for jeg hadde ingen frosne blåbær..


  Det ble elleve muffins.

  Som etter å ha stekt i ca 25 minutter på 200 grader ble hurtigkjølt foran en åpen verandadør.

  Så her er litt å bite i som ikke tar veldig lang tid for vi rakk å være i kirka 10:30 og da hentet vi atpåtil ungene hos svigers.

  3 kommentarer:

  1. Ja der gikk det i en fart ser jeg ;) Så flink atte :)

   SvarSlett
  2. Imponerende. Heldigvis ignorerer hjernen min den siste setningen og jeg kommer alltid ulykkelig uvitende om at man skulle ha hatt"noe å bite i"..Viktoria Chr

   SvarSlett