mandag 24. september 2012

Marengsrullekake.

Hei.

Det er jo søndag og da må man jo ha kake til kaffen. Så jeg og ungene brukte formiddagen på å lage denne marengsrullekaka som bare er helt fantastisk god. Den er ingen kake for sarte sjeler som ikke vil ha det søtt og ikke vil ha det mektig, så sånne er herved advart.

Til marengsbunnen trenger du:
4 eggehviter
175 gram sukker
1/2 pk vaniljesauspulver (uten koking)
mandelspon eller hakkede mandler


Dagen var endelig kommet til at jeg skulle lære Eir å skille eggeplommen fra hviten. 7 egg og en del utplukkede eggeskall hadde vi endelig 4 eggehviter i bollen.Så har man i sukker og vaniljesauspulver.Så skal dette piskes lenge.....

Veldig lenge......


Så tar man den klassiske testen på om marengsen er stiv!


Man smører marengsen utover en bakepapirkledt stekeplate og strør mandelspon eller hakkede mandler over. Så steker man det i ovnen i ca 20 minutter på 175 grader. Når marengsen er ferdig legger man bakepapir på en ny stekeplate som man legger over marengsen og snur hele greia opp ned. Man skal altså nå ha marengsen liggende med mandelsiden ned på en bakepapirkledt stekeplate. Så legger man et fuktig klede over.


Eggekrem:
4 eggeplommer
1 kopp sukker
1 dl fløte
50 gram smør
1 ts vaniljesukker
2 ss potetmel
litt vann

Når jeg lager eggekrem blander jeg eggeplommer, sukker, følte, vaniljesukker og smør i en kjele og koker opp under RØRING, RØRING og atter RØRING. Når kremen koker opp tykner den litt. Vil man ha den tykkere, og det vil man ofte, blander man potetmel i litt vann og har oppi kremen og koker opp på nytt. Så avkjøler man den, gjerne i kjøleskapet.

Krem:
2 pk kremfløte
ønsket mengde sukker

Pisk krem av fløte og sukker.


Når eggekremen er avkjølt smører man den utover marengsbunnen.


Så smører du kremen på


Så tar man et lag med bær. Vi brukte blåbær i dag, men jeg synes nesten den er aller best når man bruker jordbær.
Tilslutt skal kaka rulles sammen, og dersom du nå har bakepapir under som jeg presiserte her oppe så går det ganske greit å rulle.

Helt tilslutt gir man kaka et lite dryss med melis. Nå er det bare å kaste seg over kaka og spise mens det fortsatt er noe igjen på fatet, for det blir svært sjeldent rester!

Kos dere!

(Det kan bli litt lite med innlegg de neste dagene. For jeg skal på husmorferie, les kurs, i Oslo i to dager)


1 kommentar:

  1. Det er flinke hjelpere det. skjønner at lyden av mixmaster kan bli litt mye når den skal gå så lenge:)Vil å ha sånn kake når j kommer.

    SvarSlett