onsdag 23. oktober 2013

Pokker også! Jeg skulle bodd i Oslo!

Hei.

I dag skjedde det jeg aldri noensinne trodde skulle skje i mitt liv. Jeg tenkte tanken: jeg skulle virkelig ønske at jeg bodde i Oslo.

De som kjenner meg godt forstår hvilken rystende og sjelsettende opplevelse dette var for meg, men det skjedde altså.

Jeg har jo engasjert meg litt i debatten som går rundt reservasjonsrett. Den siste uka derimot har det vært stille fra min kant, men jeg har lest og lest diverse innlegg imot reservasjonsretten. Og jeg blir så irritert. Og så sint. Og litt lei meg. For det er så mye jeg har lyst å si. Så mye jeg finner som er galt i disse innleggene. Og jeg tenker at det blir litt oppgulp fra min side med enda en kronikk liksom.

Men altså, med fare for å kjede lesere som kommer inn her for å lese om Ymes første møte med snøen i år, det er en del ting som brenner i fingertuppene.

"Motparten" snakker om henvisningsnekt og reservasjonsrett. I vedtaket fra legeforeningen står reservasjonsmulighet og i det ligger nettopp en sikring av alle disse 16 årige ensomme jenter som bor i en utkantkommune med bare en lege. Disse skal sikres og der kan man ikke ha en reservasjonslege. Man skal ikke nekte noen noe som helst, men gir dem, uten unødig venting time hos en annen lege.

Abortloven er ikke truet. Ikke på noe sted er retten til fri abort truet. Alle kvinner i Norges land som ønsker abort har rett og krav på det. Også om du går til en reservasjonslege.

Reservasjonsretten handler ikke om at leger vil reservere seg mot alle oppgaver som er litt vanskelige og ekle. Det handler om en ting. Det handler om at reservasjonslegen ikke ønsker å delta i avslutningen av et påbegynt liv. Da blir det etter min mening håpløst å sammenligne med advokater som ikke ønsker å forsvare overgripere. Ved å forsvare overgripere tar du ikke et liv.

Alt dette og veldig, veldig mye mer har jeg den siste uken hatt lyst å rope ut til andre kronikkskrivere, Norges befolkning, politikere og menigmann.

Jeg hadde sjansen forrige uke. Jeg ble invitert til nett-TV debatt på Aftenposten. Men det er langt til Oslo, fristen var kort og jeg hadde vakt og etter hvert tre syke unger hjemme... Pluss at jeg tenkte at lille meg på noe slikt er da helt hinsides... Så da ble det Hareide som møtte Kaluza til debatt...

Men tilbake til i dag. Mens jeg satt fordypet i episoden "Ambus rykker ut" på iPad (Yme har oppdaget TV2-sumo) ringte telefonen.

En hyggelig dame i andre enden presenterte seg og sa at hun ringte fra NRK. NRK! Selveste statskanalen. Fra NRK debatt ringte hun og lurte på om jeg kunne tenke meg å stille til debatt om reservasjonsrett.

Etter den siste uka så tenker jeg at lille meg i en slik debatt er faktisk ikke helt hinsides. Det er forferdelig masse jeg har lyst å si i en slik debatt. Det er faktisk nesten ikke noe jeg har mer lyst til akkurat nå en å få si en hel masse om dette på NRK debatt!

Men jeg bor jo her da. En kjøretur, en flytur, en overnatting og diverse langt borte fra Oslo. Og jeg har vakt i morgen. Og nei, det er ingen andre som kan ta den vakta, og vi skal reise bort på fredag og det er høsttakkefest i barnehagen på fredag som vi har gjort en hel masse omrokkeringer for å få med oss for ikke å skuffe Isa.

Så det var da jeg tenkte: jeg skulle virkelig ønske at jeg bodde i Oslo! Da kunne jeg slentret inn på Marinenlyst eller Nydalen eller hvor NRK holder til en halvtime før sending, deltatt og dratt hjem og lagt meg..

Pokker også!! Virkelig pokker også!!

Så sorry, dette var et av mine kjedeligste innlegg her på bloggen, men jeg sitter her og er en smule sur..

15 kommentarer:

 1. Oslo har aaaalt for lite å by på for ei flott dame som deg! Og tenk på all den nydelige naturen vi har her hjemme, på stjernene som glitrer så klart at du nesten ikke tror det er sant, på naboen som tar inn posten når du er på ferie, nordlyset som snart skal danse over himmelskjermen vår... Okei, jeg gir meg. Jeg skjønner deg godt. Av og til er det langt herfra til hovedstaden. Eller andre steder. Men dette er ingen once in a lifetime - jeg mistenker at vi bare har sett en brøkdel av livlige Laila så langt.. :) Didriksen vs Kaluza kunne forøvrig vært veldig interessant. Dobbeltpokker. Eller no`sånt. *Klemmerpå*

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo alt det du nevner der som gjør at jeg altdri tidligere har tenkt tanken :) Nord er best, ingen protest.. Men akkurat i morgen. Dobbeltpokker.. Helt enig..

   Slett
 2. Må du virkelig møte opp fysisk!? I 2013?! Det finns da så mange tekniske innretninger nå for tida at det burde være mulig å delta fra hjemme! (men hadde du vært her, skulle vi gått på kafe sammen, for jeg lever hybellivets glade dager i Oslo for tida)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det ser litt teit ut med en skjerm på den ene plassen... Men alle kunne jo delta over Skype... Kafe hadde vært trivelig det!

   Slett
  2. Joda, men det skulle vært mulig! Skulle gjerne hørt deg i debatten, nemlig! Men gjerne møtt deg IRL også ;)

   Slett
 3. Det er et tap for Oslo at du ikke bor der!! Men jeg skjønner deg godt. Jeg vil heller ikke bo i Oslo selv om jeg er rimelig sikker på at jeg også er dypt savnet av de. ;)

  Kristin

  SvarSlett
 4. Veldig synd at du ikke får med deg debatten, er sikker på at du kunne kommet med mange kloke ord og nyanserte synspunkter! Men man kan ikke være overalt og få med seg alt - Isa blir nok overlykkelig, og overlykkelige barn skal man ikke kimse av ;)
  Apropos Isa - hils henne og si at den tegningen er helt fantastisk! Klem fra barnskunstelskeren Hege :) Og Gro - YEY, den headeren er tøff!!!

  SvarSlett
 5. De må jo gi deg mye mer tid enn de, så vi kunne rekke å ha et bloggetreff når du først var i "byen" :-) Er ikke bare-bare å stikke avgårde når man har små barn. (Ikke å flytte heller, men bare nevner at det finnes både natur, stjerner og naboer som tar inn posten bare et "meglersteinkast" fra byen. Nordlys ser vi ikke noe særlig til da).

  Liker den nye headeren din!

  SvarSlett
 6. Hadde du turt det, altså? Å stille i en seriøs debatt på nrk? Tøffe dama! Neste gang får du dra, så kan du overnatte her. Seriøst.
  Grattis med kul header, by the way...

  SvarSlett
 7. Godt skrevet! Hadde vært fantastisk å høre deg i en debatt!

  SvarSlett
 8. Godt skrevet! Hadde vært fantastisk å høre deg i en debatt!

  SvarSlett
 9. Du skulle ha vært der! :) Jeg digger forøvrig den nye layouten din her på bloggen! :) Ha en super helg, Laila!

  SvarSlett
 10. Det kan jeg skjønne! Jeg er sikker på at du hadde hatt mye fornuftig å komme med. Men du kan jo se sånn på det: Du HAR kommet med mye fornuftig; ellers ville vel ikke selveste nrk stått og banket på døra! Kanskje neste gang? God helg til deg! :-)

  SvarSlett
 11. Jeg synes du er knalltøff og det er synd at det praktiske satte en stopper for deg, for du har mye å komme med - det er ikke på gøy at nrk har kontaktet deg!

  Så må jeg få skryte av headeren din igjen, det er jammen to dyktige jenter som har kreert denne - elsker tegningen til Isa:)
  Håper du har fått senket skuldrene etter maraton-en din,
  god klem til deg:)

  SvarSlett
 12. Heisann. Kom nettopp over den kjempefine bloggen din,og ville bare legge igjen en liten hilsen. Har selv 4 små barn, og har forvillet meg sammen med min mann, helt ned til Israel. DET er langt fra Oslo det. Så jeg støtter deg I tankegangen...selv om Isa sikkert ble overlykkelig over at dere var med på høsttakkefesten. Bedre lykke neste gang :)
  Hilsen Kathrine (som garantert kommer tilbake til bloggen din)

  SvarSlett