torsdag 17. oktober 2013

Er også blitt kroniker... Eller heter det det?

Hei.

Natt til lørdag satt jeg våken med en sutrende og halvt sovende Yme i fanget i ca tre timer. Man rekker å tenke mye og mangt når man sitter der i mørket og filosoferer. Uka før hadde jeg skrevet blogginnlegget mitt om reservasjonsrett og det kom mange tilbakemeldinger på at det var viktig at flere sider en NEI!-siden kom frem.

Dette satt jeg og funderte på og endte opp med å skrive ferdig et innlegg inne i mitt eget hode ca klokken 04:30. Nå skal man sove på viktige ting så jeg gikk ikke sporenstreks til pc'en da Yme sovnet, nei jeg la meg til å sove.

Lørdag morgen var jeg imidlertid fortsatt ganske sikker på at det var relativt kloke tanker jeg hadde tenkt om natta og skrev dermed en kronikk som jeg valgte å ikke legge ut på bloggen. Jeg sendte den til Aftenposten som et svar på Susanne Kaluzas kronikk "Hvor mange ganger har du vært gravid Hareide?"

Jeg fikk mandag morgen en hyggelig mail om at de gjerne ville publisere kronikken min og i dag, samtidig som Kaluza og Hareide debatterte så bustene føyk, ble kronikken lagt ut. Debatten var for så vidt interessant. Glad jeg ikke satt i Hareides stol da jeg sikkert bare hadde blitt sur og irritert, men her hjemme finner jeg motargumenter ganske kjapt.Kronikken min heter "Hvor mange ganger har du vært fastlege Kaluza" og jeg har nå sittet og lest kommentarene. Etter Sytpeisinnlegget så finner jeg kommentarene denne gang riktig tannløse, snille og forsiktige. Ikke en eneste personkarakteristikk om meg personlig. Og det er jeg jo takknemlig for, vil jo ikke gi mamma enda flere grå hår på hodet.

I allefall. Jeg synes dette er en vanskelig debatt, og jeg synes den har svært mange sider. Og jeg har med min kronikk og mitt tidligere blogginnlegg forsøkt å få frem litt av dette.

Ellers kan jeg melde om at jeg faktisk sov riktig godt i natt. Det hjelper å krisemaksimere på forhånd, da blir det sjeldent så ille som man ser for seg. Tre unger sov godt i hver sin seng. Yme dog sammen med meg. Eir spyr ikke og Isa har proklamert at hun i morgen er klar for barnehage. Men bare om det kommer snø riktignok, for da MÅ hun ut og leke. Yme er også klar for trivelig sosialt samvær med andre unger, men Eir får en ekstra dag på sofaen med iPaden... Takk for alle som har ønsket god bedring. Jeg er sikker på at det er en medvirkende årsak til bedring. Man skal ikke kimse av gode tanker nemlig! Og når man står opp og ser dette fra verandaen så strømmer jo gode tanker på..10 kommentarer:

 1. Liker nå ikke helt denne avis skrivinga.Blir gråere å gråere jeg:):) Selv om jeg vel er enig med deg i det meste..

  SvarSlett
 2. Hi hi. Du vet du er på en legeblogg når kronikør staves kroniker ;) Heia Laila, flott at du står på. Har prøvd å finne tid til å skrive kronikk i en uke nå, jeg, men det tar sin tid å finne tid. Håper jeg rekker det før hele debatten er utdebattert, da... Utkastet er på 11 A4-sider med materiale nå, så du kan si det ligger en solid kuttejobb og binde-sammen-jobb og rydde-opp-jobb foran meg. I mellomtiden er jeg *veldig* glad for alle som engasjerer seg i debattspaltene for reservasjonssaken! Tusen takk, Laila!

  SvarSlett
 3. Kjempetøft og flott at du gir debatten flere sider og synspunkter - det trengs! Jeg har, som jeg har sagt før også, ikke tatt standpunkt om hvor jeg står når det gjelder reservasjonsretten, men det er utrolig godt å høre flere tanker! Og takk for at du minner på at det ikke er kvinners rett til abort dette handler om. Du rocker doktor <3

  SvarSlett
 4. Bra innleg! Kjempeflott at vi "vanlege dødlege" får høyre legane si side av saka!

  SvarSlett
 5. Veldig bra kronikk! Det er alltid flere sider av en sak, og det er viktig å vise også i denne saken.

  SvarSlett
 6. Gratulerer som kroniker.. ;) Du er flink! :)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med kronikk! Det e rså godt at du tar deg tid til å skrive. jeg synes debatten er vanskelig, i starten var jeg enig med hylekoret, men uten å hive meg på noen epostkampanjer. Nå har du og St.Sunniva ( ? ) nyansert debatten, og sånn alt i alt så er det vel slik at legene nå har "lov" til å gjøre det de allikevel gjør? Svært forenklet.
  Men, det var ikke det jeg skulle skrive; jeg leste i forrige innlegg om dette med å få i unger paracet...Og nå er jo du lege og ahr sikkert gode rutiner på slikt, men jeg brukte hvitløkspressa og pulveriserte febernedsettende til ungene. Når de drakk det i tynn sagft merket de ingen ting.

  SvarSlett
 8. Tøft gjort av deg å sende inn en kronikk, synes jeg! Og imponerende at du får til å tenke klare tanker og attpåtil få dem på trykk etter tre timers våkenatt med syke barn... :-)

  SvarSlett
 9. Flott vinkling og velformulert kronikk! Ingen er i tvil om at du vet hva du snakker om i alle fall. I tillegg har jeg nå lært at det heter kronikør og ikke kroniker ;).. skjønt, jeg tror jeg er mest det siste til tider! :)

  SvarSlett