tirsdag 15. oktober 2013

Ungene er syke, men jeg har faktisk et munnsår!!

Hei.

Sykdom har inntatt Casa Didriksen.

Jeg kunne jo brukt hele blogginnlegget på munnsåret jeg har på innsiden av høyre kinn. Dere vet et sånt hvitt lite sår som gjør noe så inn i helsike vondt.. Jepp, har et sånt. Bruker å få det når jeg biter meg i kinnet, er litt forkjøla, litt mer en middels stressa eller egentlig når det bare ikke passer. Nå sitter det inni kinnet og gjør at høyre del av munnen er uegnet til å spise med, kan ikke ligge på høyre side og smerten brer seg både til hode, nakke og skulder. Nei, overdriver ikke i det hele tatt..

Saken er at jeg egentlig har et vidundermiddel mot slike sår. Vanligvis kommer de på innsiden av underleppa, fremme. Og allerede mens de er mikroskopiske smører jeg på litt av det vidundermidlet. Jeg knekker da umiddelbart sammen i knestående, biter meg i motsatt leppe for ikke å vræle av mine lungers kraft, puster kraftig i ca 20 seuknder og så slipper jeg å tenke mer på det såret for det blir ikke noe mer ut av det. Hva middelet er aner jeg ikke, men det aner meg derimot at det er mer enn middels etsende.

Jeg besøkte min kjære på en militærøvelse i Polen for en ti års tid siden. (djiiizzes vi har jo vært sammen i en evighet snart..) Etter at jeg så vidt overlevde landingen, flyet gikk opp igjen to ganger før de fikk det til, dro vi inn til sentrum på jakt etter et apotek. Jeg hadde nemlig et gedigent hvitt sår på innsida av underleppa og det passet forferdelig dårlig når jeg ikke hadde sett Henning på tre uker og hadde planlagt mye smask og kyss og slafs..

Polakker snakker ikke engelsk, men jeg tenkte at jeg kunne bare vise frem såret så burde de forstå hva som trengtes.. I en mørk bakgate hang et skilt på en vegg. Ett eller annet "Pharma" og noe som lignet legeforeningens logo gjorde at jeg valgte å gå inn. En dame i hvit kjortel sto bak en trebenk og det var mengder med brune flasker i hyller..

Jeg aner fortsatt ikke om det faktisk var et apotek eller muligens et narkoutsalg eller en dopingbule eller en dyreklinikk for den del. I allefall så vrengte jeg leppa (bokstavelig talt) til dama, hun akket og oiet på polsk og fant innerst i en krok en brun flaske. Viste meget tydelig med tegnspråk at EN!!!! dråpe er nok..

Hjemme på hotellrommet dyppet jeg en Q-tips i flaska og smurte godt på såret. Steike, innerst i det grønne, &%(#"")#(/)"%&"¤&/)"¤))(/"/(), hvor vondt det gjorde!! Aldri senere, og her snakker vi tre fødsler, har jeg kjent noe slik. Jeg tror jeg hoppet opp og ned og ropte, men er ikke helt sikker for det jeg husker er hvite gnister i hjernen og forvrengt syn..

Men så ble det bra. Kjente ikke noe mer til såret og det grodde og forsvant. Neste gang jeg fikk et sår, nøyde jeg meg med EN! dråpe og smerten var til å overleve og absolutt verdt det når det såret bare forsvant uten å gjøre seg gjeldende.

Er det nødvendig å si at den flaska er min mest dyrebare eiendel. Har fått en del hvitt gull og noen diamanter til jul, men hva er vel det mot den brune flaska?

Problemet nå er lokalisasjon. Ikke av flaska, den vet jeg hvor jeg har, men av såret. Det sitter altså ganske langt bak, inni kinnet. Helt håpløst å få lagt bare en liten dråpe på. Ti års lagring gjør også middelet en smule potent. Mulig det en dag selvantenner... Derfor har jeg i min naivitet håpet at det såret skulle forsvinne av seg selv. Og siden jeg har vært bortskjemt og fått tatt dem ved roten i ti år nå så har jeg helt glemt hvor plagsomt et sånt sår kan være.. Så i kveld skal jeg med hjelp av hodelykt, speil, Henning og en Q-tips gjøre et tappert forsøk på å treffe det såret med EN dråpe... Og om dere ikke hører noe mer fra meg på en stund, ja da bomma jeg....

PS: Skulle jo egentlig fortelle om syke barn, soving i skuff, øyekatarr, slosskamp med øyedråper, lykke over at storesøster også er syk og kan leke med biler hjemme en hel dag, men det får bli når jeg er i et ikke fullt så selvmedlidende hjørne....


Og nei, legger ikke ut bilde av den brune flaska mi for jeg er noe usikker på foreldelsesfrist for tollsaker... Kan umulig være lovlig stoff i den flaska.. Nervegift tenker jeg er en kvalifisert gjetning..

15 kommentarer:

 1. Hva med å helle litt vann på flaska og få en litt fortynnet tinktur som det kanskje ikke er så farlig med om du bruker to dråper i stedet for én? Hørtes ut som en spennende sak, ihvertfall! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. njaaa... skeptisk. Best å ikke tukle med mirakelkurer som funker... :) :) Men ellers en utmerket ide..

   Slett
 2. En og annen gang kan det være best å ikke vite hva ting inneholder - dette høres ut som et slikt tilfelle. Så lenge det virker er "ignorance a bliss"!
  God bedring med munnsåret og fin ny uke videre,
  klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så enig så enig, lever i lykkelig uvitenhet..

   Slett
 3. Hvis flaska nærmer seg tom, ta med bilde av flaske og innhold og snik deg i veg på tur til Polen :-)
  Jeg oppdaga zovirax(?) på en Tysklandstur. Veldig glad for det

  SvarSlett
  Svar
  1. Masse igjen.... Varer nok livet ut.. En dråpe av gangen gjør at den flaska nok varer i 50 år. Om den ikke tørker inn da... Da blir det nok ny Polentur på meg..

   Slett
 4. Men du må jo finne ut av hva det er??? Hva gjør du når du en gang går tom da?
  Jeg har lenge leitet etter et vidundermiddel for after (hvite munnsår i munnen), men det som selges her i landet er noe søtt, geleaktig klin som lindrer kanskje de 2 sekundene du bruker på å få det på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har også forsøkt det geleaktige klinet. Fungerer ikke i det hele tatt! Flaska har fortsatt minst 9/10 igjen så regner med at går det 1/10 per tiår så burde den vare til jeg er minst hundre og da er sikkert ikke after mitt største problem....

   Slett
 5. Duuu, hvis du skulel starte import...Jeg er på lista!
  Det hender det kommer slike munnsår her også. Og hittil har det eneste som hjelper ( tror jeg tralala) er å stikke en rødglødende nål rett ned i elendigheten og krafse til det kommer blod. Og nei, det er ikke anbefalt av lege...
  Ikke veldig godt det heller, og ikke veldig lett hvis det er bak jeksler eller der omkring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Rødglødende nål hørtes ut som om det lå faretruende nært i smertebildet du... Sannsynligvis gjør den også lignende skade på såret så metoden er nok ikke dum selv om den kan virke noe barbarisk.. Lover å gi et pip om jeg starter med import. Evt kan jeg sende deg noen sprøytespisser..

   Slett
 6. Åh, den flaska skulle jeg så gjerne hatt. Sitter her med det herpes såret på leppa:-(

  SvarSlett
  Svar
  1. Usikker om det virker på herpes, men det skal du slett ikke se bort ifra... Men flaska mi, den får du aldri... :)

   Slett
 7. Det du beskriver hørs ut som noe man får kjøpt på apoteket i Norge også, er et middel på en qutip som man presser mot munnsåret, det føles ut som man brenner bort såret. Kommer ikke på hva det heter, men hvis du viser såret fram kan de kanskje hjelpe deg :)

  SvarSlett
 8. Kan anbefale Vademecum til dette formålet. Gjør litt vondt når du tar på, men er verdt det. Tar på morgen og kveld, og sist jeg hadde et slikt sår brukte jeg det 3 ganger før det forsvant. :)

  Kristin

  SvarSlett