mandag 14. oktober 2013

Litt om alt og ingenting..

Hei!

Først vil jeg bare si tusen takk til alle dere som har lest, og tusen takk til alle dere som har lagt igjen kommentarer på innlegget mitt om legers reservasjonsrett. Det ble lite debatt i kommentarfeltet, men tilbakemeldingene jeg har fått viser at det trengtes en motrøst mot det massive og ensidige skriveriet som har vært om reservasjonsretten den siste uka. Jeg provoseres fortsatt av faktafeil og skremselspropaganda som flyr rundt i blogglandia og i aviser om temaet, men er noe usikker på om jeg skal skrive noe mer eller la det fare.. Andre har tatt opp kampen og det er nå en motkampanje som gjør at politikernes mailbokser også fylles av mail som ber dem si ja til reservasjonsretten.

På hjemmefronten har det vært helg. Og vaktfri. Og besøk av mamma og pappa. For de som forrige helg ventet i spenning på svaret om jeg fikk spist auårshau til middag så kan jeg gledelig fortelle at det fikk jeg. 7 stykekr faktisk! Hendelsen ble behørig dokumentert på Instagram der jeg for øvrig, overraskende nok heter @casadidriksen. Det holdt på å gå galt, men kjekke redningsmenn fra Bodø fløy inn og reddet middagen..Denne helga fulgte vi opp med røkt torsk. Stakkars unger tenker dere antagelig, men ungene i Casa Didriksen spiser fisk. I dag en avansert laks bakt med soya, ingefær og chili saus. Isa sikret seg rett nok og laget en form til seg selv og morfar med kun salt og sitronpepper.. Får være grenser..

I går var faktisk middagen fortært kvart over fire. Sjelden kost i Casa Didriksen. Hva skal man bruke hele ettermiddagen på da?? Følgende scene kan være korrekt...

Unger, skal pappa hente ned togbanen? Det er lenge siden dere har lekt med den nå...

JA!!! JAAAA!!! JAAAAA!!!

Idyllisk lek der storesøstre samarbeider om å bygge bane med broer, tuneller, svinger og togstasjon.. Lillebror kjører tog, roper tøff, tøff og rister av lykkelig latter...

Alternativt så forløp ettermiddagen slik...

Unger, skal pappa hente ned togbanen? Det er lenge siden dere har lekt med den nå...

JA!!! JAAAA!!! JAAAAA!!!

Nei Isa, ikke bygg sånn sving dær!! NEEEEEEEEI Yme, ikke ta det tåget!! Æ vil ha det tåget!!!! Mamma, hvis ikke æ får bestæm e de ikke nåkka arti mæ tågbane!!

YYYYYYYYme!!!!! Ikke ødelægg tunellen!! Æ ska ha tunellen!!! Når dåkker e så dom vil ikke æ vær me!!! Æ bygga min egen jærnbane hær!!!! Æ vil åg ha tog!!! Mammmmmmaaaaaaaaa!! Ho Eir e slæm!!

IIIIIIISAAAAAA!!! Tog! Tog!! Tog!!!!! Yme!! Yme!! Min!! Min!! Tøff, tøffkræs!!!! Kræsj!!!!! Vræææææææææææl!!!! EIR!!

Sannheten er vel et sted midt i mellom tenker jeg...

I dag var det søndag. Søndagskole. Og jeg innser at Yme nok bør få oppleve gudstjenester et annet sted enn i Gildeskål for når jeg sa at nå skal vi dra i kirka så sprang ungen til døra og ropte KAKE!!!!! Vi har det veldig godt i kirka her i Gildeskål. I allefall når man velger seg de rette søndagene og dra dit på..
Heldigvis var det innsettelse av ny ungdomsarbeider så det ble, ja akkurat ja, KAKE!!!
Venter på den kaka....

Tilslutt må jeg bare gni det inn atter en gang. Vi har det fint her oppe.. Solnedgangen fra verandaen var fantastisk i dag. Og selv om Ymefar ble syk i ettermiddag med vondt i magen (skyldes ikke kirkekaka altså), øyekatarr og har feber og dermed lager et lite puslespill for foreldre som helst skulle vært på jobb de neste dagene, så kan man jo ikke annet en å dra pusten dypt inn og nyte når det ser slik ut utenfor vinduet...


10 kommentarer:

 1. Må være enig med deg. Ja, det er fint i nord når det er solnedgang og ellers også

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag har jeg sett på sludd og hvite skumtopper og konkludert med at det er ganske fint det også..

   Slett
 2. Fin oppdatering. Fisk er jo topp og godt. Handler mest om holdninger tror jeg. Hvorfor er det slik at fisk liksom skal være æsj. "Æsj liker du fisk". Er jo så mye spennende som en kan gjøre med et godt fiskestykke :) Håper at med en bestefar fra Sortland så skal Ask få gode holdninger til fisk og fiskesnadder :) God Uke ! og igjen, god bedring til de to små :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fisk er veldig godt, bare så synd at ikke fler tør å prøve litt mer. Jeg synes også det er rart at Fisk automatisk skal være ÆSJ.. Men som du sier, det har med holdninger å gjøre. Hos oss er alle voksne positive til fisk og da blir ungene det også..

   Slett
 3. Jeg sier jippi for barn som liker fisk, det gjør vi alle her også og spiser mye av det. Men så jobber jo jeg i "bransjen" og er kanskje litt programforpliktet til å servere slikt;D
  Ønsker god bedring til de som er syke, puslespill er ikke alltid like kjekt å måtte legge men det er jo lite man kan gjøre med i en slik situasjon. Dere får kose dere med hjemmetiden og satse på at det blir akkurat nok til at man går lei før man er tilbake i hverdagen:)

  God klem til deg kjære du
  Hanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fisk er jo bare kjempegodt.. Har kost meg hjemme i dag med Isa og Yme som på dagen var i utmerket form men straks ble litt mer pjusk når klokka bikket fem... Resten av uka går kabalen opp og så satser vi på at alle er friske neste uke..

   Slett
 4. Fint innlegg om alt og ingenting! Unger som liker fisk er topp (mine er i samme kategori), krangling om togbaner og andre leker er daglig kost her (godt å se at det går varmt for seg andre steder også), og solnedgangen deres får meg til å kjenne et stikk av hjemlengsel til Norge :-) Ønsker deg en fortsatt god uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. En kule varmt kan man jo trygt si det går. I dag MÅTTE bare Isa og Yme sitte i samme stol og spille forskjellig spill på samme iPad. Bare å lukke ørene å la dem ordne opp selv.....

   Slett
 5. Det er ikke bare at ALT er bedre der oppe i Gildeskål.. men så har dere kake i kirka også!!? Og den så i tillegg ut til å være en ren og skjær glede for smaksløkene! Nok et punkt til Gildeskål-vektskåla!
  Liker sånne innlegg om alt og ingenting!
  Og godt å se at den gode allmenntilstanden ser ut til å finne veien tilbake til huset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Masse kake i kirka her... Stort sett hver gang. Men denne gangen var den ekstra god. Marsipankake med jordbær og blåbær og vaniljefyll.... Nammis!!

   Slett