søndag 15. desember 2013

Nisser og sushi og mer nisser..

Hei.

Yme har harde tider for tiden. Han liker ikke nisser. Særlig ikke slike nisser som ikke viser øynene. Han kaller dem for troll! Og av en eller annen grunn så er veldig mange nisser for tiden laget slik at lua er godt trukket ned over øynene. Her om dagen hadde vi en liten kamp..

Yme kom glad og lykkelig hjem og sprang opp i stua for å kjøre litt med sykkelen sin. BRÅSTOPP!!!!
Jeg hadde ikke kommet opp trappa enda men hørte Yme kjefte og smelle.. Nei, nisse, NEI!! Ikke, nisse!! Nei, troll!!! Troll!! Nei!!

Troll plassert rett foran sykkelen! Det får da være grenser. Jeg måtte akutt på do slik at han fikk nå bare stå der og kjefte, men det ble veldig stille og så hørte jeg et lykkelig weeeeeeeeeeiiiiiii..... og en sykkel som raste over stuegulvet.

Jaja, da gikk han vel forbi nissene da tenkte jeg. Helt til jeg kom på kjøkkenet. For hvem sto vel der, midt på gulvet..


Jo nissene. Og slik gikk ettermiddagen. Jeg flyttet dem tilbake..


For å bli møtt av et NEI, ikke nisse dær!! NEI!!!

Hvorpå man like etter hørte STÅ DÆR NISSE!! STÅ DÆR!!


Veldig upraktisk med slike nisser midt på kjøkkengulvet så vi inngikk et kompromiss resten av kvelden. De ble stående rett foran skapdøra der jeg har hvetemelet. Bare for å passe på at det ikke ble noe baking den kvelden..


I dag har vi vært og kjøpt de siste julegavene. Først sov vi til ti. Yme sover godt på eget rom for å si det mildt. Sa jeg at vi sov til ti??? Jentene overnattet hos bestemor og bestefar så Yme hadde sofa, pledd og tv for seg selv i morges (formiddag) trykket i seg 3 lussekatter til frokost.Fant ut at det passet å kjøre en tur. Var så fint vær i dag. Blåste nesten ikke i det hele tatt.. Bare slik at trailerne blåste av veien og sjøen gikk hvit.. Måtte la jentene kjøpe julegaver til hverandre og i dag var dagen det passet så da fikk vind være vind. Heldigvis var det strødd når vi kom, og Passaten er ikke like stor som et vogntog så det gikk helt fint.


Fra baderomsvinduet
Når vi kom hjem laget vi sushi til middag. Yme hjalp til.. Vanligvis er Yme glad i sushi, men han hadde kjøpt seg (grafset til seg og nektet å slippe) en pose med Eliaspotetgull så sulten var ikke så stor når sushien endelig var ferdig. Vi andre derimot koste oss stort. Jul i Svingen og sushi. Lørdager kan vel ikke bli bedre..

Skulle jo egentlig pynte til jul, bake litt kaker og sånn i dag. Det ble det jo ikke tid til. For å bøte på dette avsluttet jeg og jentene kvelden med å lage årets kolleksjon av dorullnisser. Det ble et nydelig knippe om jeg må si det selv. Henning deltok ved å dele ut saftis slik at vi skulle få ski til skinissen. Hele prosessen var preget av fred og fordragelighet og julesanger fra min iPhone. Jeg finner nemlig ikke juleCD'ene mine. En smule krise for å si det slik. Fatter ikke hvor de har gjort av seg.. men fred og fordragelighet altså. Ikke et lite "Nei mamma!! Æ vil ikke gjør de sånn!!" Nei Eir, det dær bi bærre søl!!" Nei mamma se hær da!!" "Mamma, di hjærtan e heilt umulig, æ gidd ikke meir!! Gjør de sjøl!!" MAMMAAAA!!!!" Nei det var ikke tegn til noe slikt..


10 kommentarer:

 1. Stakkars Yme, så mange troll. ellers så det ut som en fin dag i casa didriksen. sku ønske jeg kunne vært der :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ønsker vi også. Men når man prioriterer festligheter hjemme så blir det jo slik :) :) Men sees på tirsdag da. :)

   Slett
 2. Nå lo jeg slik av Yme og nissene (trollene), at jeg vekt lillesnups som lå oppå meg og tok en nattpupp. Hun så på meg med store øyne, og så lo hun litt hun og før hun sov videre. :)
  Dere er en herlig familie, og du beskriver hverdagene fantastisk.
  Ønsker dere en fortsatt fin førjulstid, med nisser og troll og det som hører med! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Var nå ikke meningen å vekke babyen da. Godt hun sovna igjen. God advent til deg og!

   Slett
 3. Åååå, tørkerulltrollmannen var vel fin!! En må det være du som har laget!! ;)
  Og takk for at du fikk meg til å NOK EN GANG få Nille-reklamens "Det ække lett å være kreativt barn, når alt man får er dorull og garn!"-sangen på hjernen:) Tror det er rundt et døgn siden jeg klarte å kvitte meg med den! Så blir den vel sittende en ukes tid igjen;)

  Men jeg synes Yme er drittøff som tør å flytte på trollene når han er så redd for dem!! Hunden min blir nemlig værende nede i kjelleren all den tid støvsugerslangen ligger fremme! Uten sammenligning forøvrig;D

  Og så synes jeg det er så moro at kidsa dine er så glad i sushi:) Jeg tror ikke det er så typisk barnemat?
  Her i huset går det mest i sashimi, for jeg er ikke så glad i ris! Men fisk spiser vi masse av, så håper He også blir glad i det:)

  SvarSlett
 4. Heve, fine nisser på tur! Og så heldige dere var da, som fikk laget juledekor i harmoni og lykkerus;) Jeg satte frem diverse hobbyting i morges, (gjorde alt klart på forhånd for å være skikkelig flink.) Og så selvfølgelig for meg full jubel og glede som respons. Men Mini ville selvsagt ikke lage nisser, hun ville spille trommer.. Så da ble vi enige om at hun skulle tromme julesanger mens jeg laget nisser.. Det ble med to nisser, for å si det sånn😊

  SvarSlett
 5. Er ikke greit å være redd for nisser, men godt dere fant en løsning som alle kunne leve med! :) Må nok en gang skryte over sushiproduksjonen din! Fortsatt stum av beundring! ;)

  SvarSlett
 6. Jeg føler med Yme!! Nisser har faktisk aldri vært helt min "greie". Det startet sikkert da jeg ble skremt fra vettet som halvannet-åring på en juletrefest...! Jeg liker engler, jeg. Engler i alle former og fasonger! Nisser kan se ordentlig skumle ut.

  Høres ellers ut som dere har en storveis førjulstid!! :-) Fin søndag til deg!

  SvarSlett
 7. Må flire av han som flytter på nissene, kan skjønne de ikke kan stå med sykkelen hans.

  SvarSlett
 8. Yme <3 Han er kuleste kidden jeg vet om!!:D
  Og dere er altså så finke med sånne koselige hjemmeaktiviteter.. og matlaging..
  Når vi skal innvadere Gildeskål, så ønsker jeg meg sånn sushi! ;) Mmmmmmhhh..

  SvarSlett