søndag 15. desember 2013

Beklager, heretter blir Sara Bernard kun laget i langpanne!

Hei.

Å legge Yme på eget rom var noe av det glupeste vi har gjort på lenge. Altså, inne på vårt rom våknet han rundt ett når vi akkurat holdt på å sovne. Så var det umulig å få ham til å sove i sin seng så han havnet over i vår. Der sov hverken jeg, pappaen eller Yme særlig godt. Yme våkna en haug med ganger og måtte roes ned. Armene mine gikk ut av ledd fordi han skulle holde i handa og pappaen mente at halve senga var altfor liten plass å sove godt på. Seks halv sju var det bare å stå opp..

Så fikk han som kjent eget rom. Med unntak av natta da han ble syk og to kvelder der vi har vært oppe og gitt sutt og litt flaske før elleve har han, bank i bordet, sovet fra han har sovnet rundt sju til han har blitt vekket dagen etter. I helgene, og nå er det to helger på rad, har han sovet til ti!! Jepp, jeg vet det er å gnu det inn, men etter to år med ikke akkurat mye sammenhengende søvn, så er det jo som om man drømmer. Eventuelt har dødd og kommet til himmelen.

I morges våkna Eir klokka ni, fant iPaden og koset seg med jul i svingen. Isa våkna halv ti og lekte med noen små ponnihester som visstnok hadde bursdag. Jeg og Henning sov videre. Ti sto jeg opp og gikk i dusjen. Yme våkna da så han koste seg i senga med pappaen og så på tv.

Vi spiste frokost halv tolv... Måtte det bare vare sier jeg.... Og innser at jeg har veldig svake kort for å få overbevist min kjære om at en fjerde unge er en god ide... Vi tente lys da. Tre stykker.Men med slike morgener er jo halve dagen gått uten at man egentlig har fått det med seg. Planen var både hvit gomme, skrive julekort og lage Sara Bernard. Fru Jakobsen drev og bombanderte Instagram med bilder i går og jeg som egentlig hadde tenkt å la hele prosjektet være i år ble jo bare nødt til å sette i gang.

Men så fikk jeg en ide, og googlet og så at andre har hatt ideen før meg. Man kan lage Sara Bernard i langpanne!! Så mye enklere enn å stå å dille med småkaker og det ble bare himmelsk godt. Så her er et ekte jukseråd til dere som ikke holder Sara Bernard så hellig at dere ikke tør teste noe nytt.

Først må man skolde en haug med mandler.... Veldig urutinert å ikke kjøpe ferdig skoldede. Men Isa og jeg rensket og rensket og rensket og sang julesanger. Så må man male mandlene. Lite effektivt med min hand, så mann og sønn deltok i kakebaksten i dag faktisk. Med godt resultat!! Og når man skiller eggene må man huske å ta vare på plommene for de skal oppi smørkremen.Man må bare la mikseren gå og finne på andre ting imens den marengsen blir stiv for det tok laaaaang tid. Men så smeller man oppi mandlene og steker hele greia. Ble kjempefin.

Når bunnen var avkjølt snudde jeg den og så er det bare å smøre smørkremen på, hive greia i fyseren og tilslutt smøre på med sjokolade.

Jeg har delt min i ganske små stykker, lagt i boks og puttet i fryseren. De bitene tiner kjempefort og da blir de som nye..

Her er oppskrifta jeg fant et sted på nettet. Og jeg ser den ligner ganske mye på den Fru Jakobsen la ut i går så man kan sikkert lage småkaker med den også.

Bunn:

400 gram malte mandler.
400 gram sukker
6 eggehviter
4 ts bakepulver.

Jeg pisket hvitene stive, hadde oppi sukker og bakepulver og lot mikseren gå i en evighet. Rørte i mandel og stekte

Stekes på 175 grader i 25 minutter

Smørkrem:

250 gram meierismør
200 gram melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
3 t- skjeer vaniljesukker

Jeg pisket først smør og melis, så hadde jeg oppi egg og vaniljesukker. Tilslutt pisket jeg inn kakao. Så smører man det på bunnen og setter kaka i fryseren en stund.

Sjokolade:

2 plater kokeskjokolade av ønsket mørkhet. Jeg, det vil si Henning valgte lys fra Freia.
Litt delfiafett

Smelt på ønsket måte, jeg brukte den fantastiske mikrokanna mi fra Tupperware..

Smør det så utover kaka når den tas ut av frysern. OBS!!!!!!! kaka er kald, sjokoladen stivner fort!!!

Så er det bare å vente på at den skal tine og så skjære den i biter. Du kan med fordel gjøre kanter og hjørner litt rufsete slik at det blir nok smakebiter....

5 kommentarer:

 1. Jeg er tilhenger av slike enkle versjoner og takker og bukker for oppskriften. Rekker jeg det skal jeg prøve!

  God ny uke og en god klem til deg
  Hanne:)

  SvarSlett
 2. Sove til ni-ti... det har ikke skjedd på 3 år. Det tar kanskje 3 år til..men nå fikk jeg håp.. og den som venter.. ;-) Og litt søvn.. det fortjener du!!!
  Flink til å bake er du og.. er det noe du i det hele tatt IKKE er god på doc???

  SvarSlett
 3. Du har tre små og rekker å bake en ny kake hver dag, og jeg har ÉN og rekker knapt å ta oppvasken...

  You wondermotherwife assa!!!

  SvarSlett
 4. Jeg sier det igjen... Sove til ti må være en drøm! Takk for tips om kake som forenkler prosessen en masse... Tenker vi prøver den til neste år! ;)

  SvarSlett
 5. Hmmm, den må jeg teste en dag. Sikkert like greit å lage den i langpanne egentlig :)

  Du er super woman eller kanskje SUper doktor'n :P :)

  SvarSlett