onsdag 18. desember 2013

Hvordan går det egentlig med den handa?

Hei.

Bare en kjapp oppdatering. Kvelden er sen og planen for i morgen lang.. Særlig gleder jeg meg til julelunch på jobben. Hadde en plan om at mamma skulle vaske hus i mens jeg koste meg på julelunch, men nå må ungene være hjemme fra barnehagen så de blir nok heller å kose seg med Rorry Racerbil og å pakke inn mine julegaver fra ungene...

Men tenkte jeg skulle gi en liten oppdatering på hvordan det går med handa mi. Det er jo nå ganske nøyaktig fire uker siden operasjonen. Og det går veldig bra. Jeg fikk beskjed om å bruke den, men ikke belaste den og det har jeg gjort. Skrive på tastatur for eksempel går helt fint nå, men handskrift er litt værre. Det er noe med når jeg skal holde fast i noe.. Litt trøblete med te-koppen faktisk, blitt god på å holde den med begge hender..

Å knyte sko går også fint. Jeg er blitt en kløpper på å vaske kjøkkenbenken med venstre hand for det blir ikke helt greit i handleddet når jeg bøyer for mye bakover. Men å røre i en saus går fint. Ikke i en grøt. Men det gjør Henning uansett her i huset for jeg bare svir den. Kjevling utgår og derfor ble både pepperkaker og fattigmann og smultringer laget da mamma var her og eltet og kjevlet. Så fisket jeg dem opp av smulten. Det gikk fint med venstre og litt bruk av høyre.

Støvsuging utgår. Å holde noe over lengre tid i handa funker dårlig. Forferdelig trist altså.. Men det går fint å brette klær..

Akkurat rundt arret og i arret er det en merkelig følelse. En blanding av at følelsen er borte og at det svir. Veldig vanskelig å forklare, men håper det blir borte snart for kan liksom ikke la den handa hvile med handflata ned.

Bandasje hjelper, men blir så sliten i tommelen av å ha det på at jeg veksler litt.

Alt i alt går det bra. Hverdagen går fint, og jeg har blitt veldig flink til å bruke venstre hand. Nesten gått automatikk i det så etterhvert nå må jeg begynne å tenke på at jeg må begynne å bruke høyre igjen.

Spent på å begynne å jobbe igjen. Selv om jeg har puslet rundt hjemme, bakt litt kaker og laget julepynt så har jeg ikke brukt handa til noe tungt. Eller egentlig tatt i med den i det hele tatt. Så tror det blir elektrisk blodtrykksmåler, palpering av mager med venstre hand og lite underskrifter. Heldigvis signeres resepter elektronisk.

Men satser på at det går greit og håper at kirurgen sier at alt virker klart for å operere neste hand om ikke alt for lenge når jeg skal på kontroll. For det har vært innmari deilig å våkne den siste måneden med ei hand som hverken har vært smertefull eller bortdovnet. Nesten glemt hvordan det var jeg..

 

 

 

8 kommentarer:

 1. Må si du har utnyttet sykemeldingsperioden til det ytterste!
  Du vinner prisen for den som har vært mest seriøs med juleforberedelsene i år:D

  By the way! Har en overraskelse til deg på bloggen min i dag;)

  SvarSlett
 2. Griet å lese om dine erfaringer med operasjon, tror kanskje jeg må gjøre det samme… Visne fingre er tungvint! Fortsatt god bedring!

  SvarSlett
 3. Håper det vil vise seg å gå som det skal.. Og du, mammaen din er gull...! :)

  SvarSlett
 4. Så bra det går bedre doc!!! Jammen bra du kan fiske i smult forresten, hvordan skulle det ellers ha gått med jula? ;D Julekort på vei i posten, jeg måtte bare ;) Tenkte temaet kunne være til inspirasjon for neste års kort, med deg og utsikten fra do eller noe... ;D

  SvarSlett
 5. Te må nesten drikkes med begge hender, det er liksom litt koseligere.

  God bedring med hånda di, la den bedres raskt slik at du klarer pakke opp om noen dager!

  SvarSlett
 6. Så bra at hånden er på bedringens vei! Og ikke minst at du slipper å våkne med doven hånd :) Jeg tror du kommer til å bli en kløpper til å bruke bare en hånd etter dette! ;)

  SvarSlett
 7. Godt å høre at du er på bedringens vei, må si er jeg mektig imponert over alt du får gjort med en hånd - jeg får ikke gjort halvparten og har to friske;)
  Ha en fin lille julaften - og om jeg ikke får tatt en runde til i morgen kveld så vil jeg bare ønske deg og dine en god og fredfylt jul,
  varm klem til deg
  Hanne:)

  SvarSlett
 8. Håper hånden blir leget raskt og greit.
  Man har jo to fordi det er mest funsksjonelt slik :)
  Jeg vil bare tidlg, tidlig på julaften stikke innom for å ønske deg og dine en riktig, riktig god jul :) Må den blir gledelig, fredfylt og velsignet.
  Jeg stikker innom når helligdagene går over i hverdager igjen.
  Enn så lenge: Ha det kjekt!
  Klem
  Nann Karin

  SvarSlett