søndag 8. desember 2013

Ei julegave som virkelig betyr noe. Til de som har alt.

Hei.

Så var vi der igjen. Vi skriver 8 desember og vi sitter og klør oss i hodet som i fjor og året før og året før og året før...

Hva skal oldemor få?? Og tante Olga? For ikke å snakke om de ørten venneparene som fikk alt de ønsket seg til bryllupet i fjor og derfor ikke trenger en eneste tallerken mer. Ei heller ei sånn julekule som vi kjøpte i fjor og året før og året før og året før...

Vel, her er løsningen! Jeg fikk en hyggelig mail fra Ida i Plan Norge for en stund siden. Hun lurte på om jeg visste om julegavene de selger på siden sin? Det gjorde jeg ikke. Så Ida sendte meg noen smakebiter av de julegavene. Og se her da.

Dette er min favoritt. En engel. Passer perfekt nå i jula. Skikkelig fin var den også og dersom jeg begynner å samle nå så har jeg jo mange om en ti års tid. Flott på juletreet! Eller på en spiker på veggen.Disse her derimot er Ymes favoritter og elefanten aller mest. God å bite i, sier faktisk MØ!!! hvis du drar den i halen og det neshornet fungerer utmerket som ambulanse!


Eller om du aldri finner rett nøkkelknippe i lomma?? Heng på en zebra da vel! Kjempelett å kjenne igjen med fingrene når du graver i lomma, eller i veska!


Nå har doktor Didriksen tørna tenker du. Kan vel ikke sende en elefant tråklet sammen av stålstrenger til tante Olga. Hva skal hun vel med det?? Vel, tante Olga kan egentlig gjøre hva hun vil med den elefanten for det tante Olga egentlig har fått i gave er at hun har gitt 240 kroner til skolemateriell, utdanning, rent vann, helseprosjekter og vaksiner i et av Plan Norges prosjekter hos noen som trenger det. Så elefanten er bare et symbol. Tante Olga får naturligvis vite dette når hun pakker opp elefanten, som for øvrig kommer ferdig innpakket med merkelapp! Kan det bli enklere. Og om du ikke unner tante Olga 240 kroner så finnes det også rimeligere saker.

Det finnes flere gaver enn de jeg har bilde av her. Tovet julekule, i tilfelle de vennene faktisk vil ha en julekule alikevel. Og noe jeg syntes var litt fint. Fødselsbevis. Mange barn fødes uten bevis på at de er født og mister dermed masse rettigheter. For 100 kroner kan tante Olga bidra til at et barn får det fødselsbeviset. Tante Olga får til gjengjeld et kort hun kan henge på juleposttråden sin.

Det mest geniale med dette er at du kjøper alt på nettsiden til Plan Norge. Noen enkle klikk og du er ferdig med alle trøbbelgavene. Og siden du slipper å tråle butikker på jakt etter ting som uansett blir puttet i et skap og glemt så har du masse tid til overs som du kan bruke på:

pepperkakebaking...


pynte trappa med en nisse.....


eller mase på mannen til han endelig går ut og gjør ferdig julepynten rundt inngangspartiet....


Så om du ikke er overbevist nå så kommer kronargumentet her: med den tida du fikk til overs kan du koke deg en god kopp julegløgg, sette deg i vinduet og bare nyte at du gjør ingenting og se på utsikten...
PS: Hvis du er helt venneløs, ikke har oldemor eller en tante Olga så kan du jo kjøpe et digitalt gavekort til deg selv. Akkurat nå har Plan Norge en egne digitale gavekort der pengene går uavkortet til de tyfonrammede på Fillipinene.

Og når vi nå først snakker om gaver. Ikke glem å meld deg på min giveaway. Trekkes søndag kveld så du har fortsatt noen timer på deg. Kjempefine glassflasker!

4 kommentarer:

 1. Dette var lurt, har noen som er relativt vanskelige på lista hvert år :)
  Og jeg vil gjerne være med i giveaway, hva må jeg gjøre? Skrive et lite dikt om hvor mye jeg liker bloggen din? Finne en youtube-video av favorittjulesangen min? Sende bilde av pepperkakene jeg fremdeles ikke har lagd? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Bare klikk på linken til innlegget. Type flase du ønsker deg er alt du trenger å skrive :)

   Slett
  2. Det var jo enkelt, selv jeg fikk til det :)

   Slett
 2. Dette er jo så smart, og så BRA! Jeg har noen sånne vanskelige.. takk for at du redda julekvelden!

  SvarSlett