mandag 16. september 2013

Kleskrise!

Hei.

I morges ble jeg rykket ut av søvnen (ok, jeg var våken, prøvde å riste liv i en dovnet arm som Yme hadde sovet på i et par timer, svært takknemlig for at han sov, men han kan vel gjøre det et annet sted??) av at Eir hylte fra rommet sitt: MAAAAAMMMMMMAA!!!!! DET ER IKKE FLERE RENE TRUSER IGJEN!!!!

Joda, det er det sa jeg. Nei det er det ikke svarte hun. Så klart du har flere rene truser, du har jo mengder av truser... Det er bare sokker her mamma, og ingen av de gode sokkene heller, alle de som er her er de dårlige!! Hvordan sokker kan være dårlige bare fordi de ikke er turkise eller grå er meg en gåte men etter at jeg hadde slept meg og den nå kraftig "prikkende" armen over loftstua og inn på rommet til Eir innså jeg at ungen hadde rett, skuffen var sjokkerende tom for truser og det var stort sett rosa sokker igjen. Bortsett fra et par med hvite og turkise striper som reddet dagen.

Fra Isa's rom begynte også protestene å komme! Mamma!!!!!!!! Nå er jeg snart tom for hvite gensere!! Tom for hvite gensere? Om det er noe du ikke kan bli så er det tom for hvite gensere.. Du har en skuff full av hvite gensere! Men mamma, da har skuffen forsvunnet, for her er bare rosa gensere og det kan jeg ikke bruke til den lyseblå kjolen min!! At hun helt fint kan ha en tights med hvite og mørkeblå striper lot jeg være å kommentere mens jeg lurte på hvordan dette kan ha skjedd.

Jeg har vurdert i hele ettermiddag om jeg skulle poste dette innlegget. Mamma er på en velfortjent ferie på Østlandet hos mormor og svigermor koser seg i Lofoten. Jeg vil jo ikke gi dem dårlig samvittighet heller... Men her er altså ståa i Casa Didriksen per tiden...

Jeg var ganske fornøyd med vaskerommet i går kveld. Jeg har jo vasket opptil flere maskiner med klær i helga, til tross for at Henning hadde daghelg og jeg har vært alene med ungene. Vaskerommet ser derfor bare slik ut:


Dette til forskjell fra når det ser slik ut:


Men det var jo før jeg kom på haugen med klær på ungenes bad...


Og på badet i andre etasje...


Og haugen på vårt bad....


Men fortsatt så er jo ikke dette noe å snakke om. Ungene burde ha hatt både truser og hvite gensere. Hadde det ikke vært for at jeg hadde Tupperwareparty forrige uke. Det var i seg en meget trivelig opplevelse det, men det hadde seg slik at jeg jo måtte rydde stua for å få plass til handlegale damer. Så da ble alt av rene klær, som sto på stua klar til sammenlegging satt inn på gjesterommet.. Og dit bare fortsatte jeg å putte rene klær resten av uka så nå ser gjesterommet slik ut...Og ikke nok med det, men det som var klippet bort på bildet av vaskerommet er jo dette:

Kosegriser må jo vaskes innimellom...

Så jeg aner at truser skjuler seg i de tre kurvene og jeg klarte  finne en hvit genser der på senga. Faktisk en BH til meg selv også....

Og som om ikke alt dette var nok til å skape krisestemning har vi et kjøkken. Det kan se ganske trivelig ut. Det så faktisk trivelig ut for så kort tid siden som i går kveld. Nå ser det slik ut:
Og jeg tenker hvorfor, hvorfor valgte vi kjøkken med så mye kjøkkenbenk????

Nå kunne jeg fulgt opp med et bilde av en hybekanin.. Men jeg turte ikke. Mamma kan få hjerteinfarkt og jeg selv kunne blitt stygt såret i jakten på nevnte kanin.. De biter nemlig når de når en viss størrelse. Og de står ikke tilbake for noen av bildene over her, bare for å si det slik..

Så kjære leser, senk skuldrene og sett deg i godstolen, les en god bok å ta deg en kopp te. Det var nemlig min plan. Var på jobb til seks, morgendagen blir enda lengre, bare avbrutt av noen timer hjemme for å være sammen med mann og barn før papirhaugen kaller. Vi har friske unger, stort sett lykkelige unger og jeg skal lete frem ei truse til Eir og en genser til Isa og en BH til meg selv før jeg legger meg.....


9 kommentarer:

 1. He, he så gjenkjennende ... Vi lever i levende hjem. Her i huset så tar mannen ansvaret for at vi i alle fall har litt rene klær hver dag, men plutselig kan de fleste bukser være til vask, og da hjelper det lite med truser 😄

  Glad fortsettelse på uken

  SvarSlett
 2. Jo du klarer det(dårlig samvittighet) stakkars snuskeruska,gullhøna og gullklompen som ikke har rene klær:)

  SvarSlett
 3. Skal være sånn når man har barn! FRYKTELIG misunnelig på det flotte vaskerommet ditt! Jeg må dele mitt med kattene og kan bare glemme at det er plass til noe tørkestativ på kottet mitt ( som det egentlig er...)! Minner meg forresten på at jeg visst har vasket noen klær som må henges opp asap... :)

  SvarSlett
 4. Åh, jeg har kriget mot vaskerommet i en måned til ende nå, så gjett om innlegget var fint å lese ;) Og i går sånn et sted mellom mellommåltid og middag forbannet jeg alle (ikke-identifiserbare) metrene med benkeplass på kjøkkenet..... :p Trøst deg med at ungene har det fint :)

  SvarSlett
 5. Jeg har en skittentøyskurv som alltid er full. Mange dager er den mer enn full.

  Cecilie

  SvarSlett
 6. Ett gjenkjennelig blogginnlegg!!! Og kjøkkenbenken din er da ikke så ille, jeg har ofte mye verre eksemplar :)

  SvarSlett
 7. hehehe :) fantastisk og så godt at du deler. Det er litt flaut å si det men her ble vi faktisk reddet av mormor i dag. Så nå begynner det å minke i skittentøysdunkene :) Det hjelper å ikke være alene. Nå slapper jeg av :)

  SvarSlett
 8. Ha ha, nå lo jeg godt her... Etter å ha brukt en uke på å vaske oss inn i vårt nye hjem er det litt godt å se at det er andre som har (store) husarbeidsprosjekter som ligger og venter...! :-)

  SvarSlett
 9. Vi skulle hatt et sted vi kunne legge inn bilder som kommentar. Da hadde du fort skjønt at du ikke er alene....

  SvarSlett