onsdag 29. mai 2013

Dopapir!

Hei.

Nå har jeg etter flere kvelders intenst arbeid der jeg har sittet i singlet og nytt sol, sommer og godvær fått lest mine to Foreldre og barn. I går hadde jeg til og med vakt, men det gikk fint, ingen blir syke i godvær, slik er det bare.


Og jeg leste en artikkel der det var beskrevet at man bør samkjøre seg litt om man skal på ferie sammen. Hvilke leggerutiner er det som skal følges, hvor mange is er ok i løpet av dagen, det ER lov å finne på noe hver for seg og så videre og så videre og så videre... men ikke et ord om det viktigste. Det aller viktigste for en vellykket ferie sammen. Nemlig dopapir!

For det første så må man avtale hvem som har ansvar for å ta med dopapir. Der kommer man i to fulllastede biler frem til sommerhuset i Danmark. Begge fedre nektet plent og stoppe den siste halvannen timen for nå var alle drittlei reise og ville bare komme frem. Alt fra fire til sju tissetrengte barn hopper ut av bilene, og antakelig fire tissetrengte voksne.. Pappaene stiller seg jo opp bak et hushjørne, de to småguttene like så, det vil si mer opp langs en vegg.. Da gjenstår 4 til sju tissetrengte jenter/damer og minst to av dem også bæsjetrengt. Den halve dorullen som hørte med huset holder jo knapt til de to første. Og alle trodde at NOEN hadde tatt med dopapir. DÅRLIG stemning! Våtservietter finnes jo, men det kan man jo ikke kaste i do. Det gjør man jo allikevel for hvem vil ha bæsj i søpla og så går doen tett. ENDA DÅRLIGERE stemning...

Når dopapiret vel er i hus kan du være helt sikker på at de kjøpte feil type. De kjøpte helt sikkert sånn der silkemykt, loende Lambi. Hvordan noen kan tørke seg bak, ja unnskyld beskrivende bilder her, med noe som loer og går i oppløsning slik som Lambi er jo en gåte. For det første så er det en myte at det tåler så mye vann. Det tåler ikke væske i det hele tatt, setter et tørk sitter du jo meg fingeren gjennom dopapiret og tørker deg med fingrene. Rumpa, være seg fireåringens eller ens egen blir jo full av små biter sammenrullet dopapir, det klør, det lager sår og i det hele tatt. Og lugger noe så inn i hampen når det ruller seg sammen med hår...  Nå har Lambi rett nok skrevet søte kjærlighetserklæringer og bibelvers på rullen slik at du har noe å lese når du sitter der, men det veier ikke opp mot totalt håpløs anvendelighet.

Dersom det var du selv som sto for innkjøpet og kjøpte papir som man faktisk kan tørke seg med må du høre på klager uavbrutt som går i retning av at det jo "ikke går an å tørke seg med sandpapir", "jeg blir helt sår i rumpa" og "det er så HARDT". Helt absurd hvor ømfintlige folk er bak altså! Må da være å foretrekke å bli ren??

Så er det kampen om hvilken vei dorullen skal henge. Skal flippen være frem eller bak. Alle snur den etter eget ønske så tilslutt banner du uansett hvilken vei den henger og husker ikke hva du selv foretrekker. For ordens skyld, den skal altså være frem slik at man får revet av papiret mot kanten på dorullholderen på et ordentlig vis...


Bak

Frem
Dersom man bor på en hytte med utedo, eller bruker en såkalt portapott (noe slik) eller en separett (noe slikt) er det også en evig diskusjon om mengde dopapir. Det sier seg selv at man jo tørker seg til man er ren. Om man nå tisset bittelitt så utgjør det jo ikke store mengder, men har man altså bommelommet så er det jo svært varierende grad mengde dopapir som trengs etterpå. Haugen med dopapir når snart utedohullet og diskusjonen begynner om hvem det er som bruker så jæ..... mye dopapir og de kan tømme doen selv. I en portapott er jo hele doen full på to dager og det er bare en klump med væske og dopapir som NOEN, altså den som bruker så jæ.... mye dopapir som må tømme denne. Og slik går no dagan...

Så glem ikke folkens å avklar deres ulike dopapirvaner i god tid før ferien slik at dere kan avlyse hele greia!

14 kommentarer:

 1. Herlig!!! Og vi som skal på utedohytte i ferien...her må det plankegges!

  SvarSlett
 2. Hehe, ser vi bør ta m dopapir t feriehuset i billund ;) Du skriv helt hærli Laila.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det tenker i allefall jeg å gjøre :)

   Slett
 3. Enig med deg i dopapirkvalitet! Jeg har funnet ut at Rimis toalettpapir funker bra. Sånne supermyke greier løser seg altfor fort opp med tvilsomt hygienisk resultat på både hender og bak. Herlig innlegg! Du skriver morsomt! :)

  SvarSlett
 4. Det er bra for deg at jeg har lest deg en stund allerede, ellers hadde du blitt slettet fra følger-lista mi kun basert på dette innlegget som rakker ned på Lambi.
  Rompa mi liker IKKE resirkulert ettlags sandpapir!
  Men elsker alle e andre innleggene dine, så lar denne gå under tabbekvota. ;)
  God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huffda, forstår jeg har tråkket endel Lambi-elskere på tærne her... men god sommer til deg også!

   Slett
 5. Jo, jeg kjenner faktisk flere som har vært syke i finværet vi har her i Bergen nå om dagene. Kanskje det er nettopp derfor de er blitt syke, fordi det er så uvant.

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man skal ikke kimse av varmen. Særlig de eldre kan bli syke av den. Men det har vært uvanlig stille på vakt og jeg skylder på ,evt takker godværet..

   Slett
 6. Flirer!!! Men Lambi er best altså;)

  Anne Kristine

  SvarSlett
 7. Det hjelper liksom ikke at man har husket dopapir, selv om det er riktig type - hvis det henger feil vei, altså. Jeg har skrevet et viktig innlegg om dette her: http://mandagsmor.no/2013/04/06/hverdagslige-utfordringer/
  Det kan bli skilsmisse av sånt. Vi går nå til megling...

  SvarSlett
 8. HAHAHA...jag dööör! Sicket knallbra inlägg!!!!

  SvarSlett