fredag 7. februar 2014

Ta med... Ta med.... TA MED!!!!!!!

Hei!

Vi er inne i en litt slitsom periode i Casa Didriksen. Vi snakker ikke om at enkelte av oss fortsatt er litt preget av en viss influensa. Vi snakker heller ikke om at legging for tiden er litt strevsomt (mulig det resulterer i et eget blogginnlegg snart). Nei vi snakker om den berømte "Ta med-perioden"

Ta med-perioden preses av at man ikke kan forlate eller gå inn i et annet rom, en bil, en kafe, en barnehage, en annen sinnsstemning eller faktisk foreta seg noe som helst uten at man må ta med seg et eller annet som tilfeldig befinner seg i ens nærhet. Ofte er dette et eller annet en brannbil, en ambulanse, en firehjuling eller også av og til en sykkel.

Som når man skal skifte bleie for eksempel. Det er helt innlysende at man må ha med seg en grønn firehjuling opp på stellebordet.. Etter mange diskusjoner rundt dette er det nå kommet til en enighet mellom partene om at nevnte firehjuling kan parkeres på gulvet under selve skiftet. Når man så er ferdig med å skifte bleie så er det slett ikke like innlysende at man skal ha med firehjulingen ut i stua igjen, nei da kan det jo like gjerne være tannkremtuben man bare skal "TA MED!!!"På morgenen kan dette være en liten utfordring. Balanserende med tre sekker, tre unger og gjerne en vaktradio er jo ikke en ulende brannbil det man egentlig også har lyst å ha med ned trappa. Det eneste som overdøver sirenene er et ulende "TAAAAAAA MEEEEEED!!!! HA MED BRRRRRRRANNBIL!!! SLOKK BRANN, SLOKK BRANN!!!!" Jeg har enda til gode å oppdage at det brenner når vi kommer ned trappa, men for all del, det kan jo være bra å være forberedt.Luer er også kjekt å ha med. Logikken i at den ene skal være på mens man bare skal "ta med" den andre er jo innlysende. Det ligger nå tre luer i sekken som bare er med frem og tilbake, mens ei er tredd godt ned over ørene.Å forlate barnehagen uten å ta med leker derfra kan være en prøvelse for en liten tass. Vi er nå der at istedet for å komme stormende mot meg med et glad og lykkelig "MAMMA!!!!" så løper vi alt vi kan motsatt vei mot lekehylla og henter et eller annet, ja hva som helst egentlig som vi understreker at vi bare må "ta med!!" Så kreves det en smule overtalelse før vi kommer oss ut uten barnehagens leker under armen. Hjelper godt å ta med samme brannbil som på morgenen ble parkert under trappa, innbyttet i ei lue, men som nå kan brukes som lokkemiddel ut til bilen..

Fra stua og ut på kjøkkenet er det greit å ta med sykkelen, fra middagsbordet kan man alltids ta med en gaffel, eventuelt en pastabit. Fra stua og opp på loftet må vi bare ta med et tog som vi på loftet bytter til en hest med vogn som bare simpelthen MÅ tas med ned i stua.

Hva er problemet? Jeg begynner jo så smått å engste meg for om poden har reelle tvangstanker eller bare innhar de perfekte egenskaper til å bli sjåfør for Tollpost. Henning begynner å gi opp enhver forflytning av ungen da han er noe mindre diplomatisk enn meg og smertelig går på smell etter smell med setningen "la nå den bilen ligge, vi trenger ikke den med oss nå" Mormor stakkar fikk virkelig passet påskrevet i dag da hun av alle ting tenkte at hun og poden skulle gå inn og ikke hadde tenkt å ta med sykkelen!! Hørt sånn, alle vet at man tar med sykkelen!! Så det begynner etterhvert å skape en del konflikter.

Men som alt annet er vel dette bare en periode. Håper jeg....

15 kommentarer:

 1. Jeg tenker helt klart Tollpost, ikke tvangstanker ;)
  Her i huset har vi i dag for eksempel hatt med Hello Kitty på do (hun måtte stå på vasken, tror hun står der enda), gåvogna (eller hva den heter) opp og ned trappene, pizza inn i stua...and so it goes...det er vel som du så klokt sier bare en periode ja. Det også. Har jeg hørt. I mellomtiden tar vi med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper også på Tollpost... Sjåfør i Tollpost er da et hederlig yrke!

   Slett
 2. he,he tvangstanker du :) Ligner mer på et lite hamster eller en pjokk som vet å være forberedet :) Tenke seg til å være et sted hvor det vesentlige mangler. Vi har ikke møtt ha - med - perioden, men lignende problematikk over planlegging av middag og innkjøp. Minstemann er nok den som best vet hva som trengs, helt uten handleliste, og den som blir mest frustert om man glemmer å handle det man har planlagt. Det har seg jo lik at handlelister ikke blir fulgt godt av foreldrene og enda oftere passer den ikke med den eksisterende i pjokkens hode. Han har daglig en plan på hva som skal stå på middagsbordet, og hadde den ikke vært så ensidig så skulle jeg jammen overlatt ansvaret til han, - jeg vet jo aldri hva vi skal ha :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn handling kan være en utfordring. Eir har også veldig klare meninger om hva vi BØR handle på butikken. Stemmer ikke helt med hva jeg mener vi bør ha bestandig. Og handleliste har jeg litt gitt opp, for jeg misstenker litt tvangstanker der og for har vi en handleliste kan vi IKKE kjøpe noe som ikke står der. Med mindre vi snakker godteri da..

   Slett
 3. Det går over, men det er slitsomt mens det står på! For begge parter i konflikten…. God helg!! Her er vi mer på "mamma, du trenger ikke være med" Tenåringer, altså...

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse fasene, disse fasene... "Mamma du trenger ikke være med2 gir jo også god grobunn for paranoide tanker kan jeg tenke meg..

   Slett
 4. Haha, Tollpost ja! Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din!;) (ja, ikke meg altså, men andre! Jeg husker jo såvidt å ta med meg selv!) God bæring!

  SvarSlett
  Svar
  1. nei, jeg sliter også litt så det er jo bra han veier opp for mors glemsomhet...

   Slett
 5. Jeg gleder meg til hun skal begynne å Ta med!! damer hjem! :D
  Hadde det ikke vært for He, tror jeg muligens Yme hadde vært den kuleste ungen jeg veit om;)

  SvarSlett
  Svar
  1. :) jeg tenker at vi rett og slett må koble dem sammen på et tidspunkt. To slike kule unger! For et par! For øvrig håper jeg han bruker en annen taktikk en å bare røske dem med seg når det kommer til damer, for ellers blir han nok anmeldt for frihetsberøvelse... men for all del, de kommer jo til å surre rundt ham som fluer...

   Slett
  2. Altså jeg har to passende damer her jeg også!! Om det ikke skulle funke med He mener jeg! Just sayin! Vi er også i ta med perioden, det er stort sett Lollo- en sunwing giraff. Og har jeg glemt å ta med SIIIIIN (rosiner) ved henting i barnhagen, ja da kan hun og Lollo ligge å stange hodet i gulvet av fortvilelse! Sjarmerende periode! Ha en deilig lørdag! Og.. du skulle ha vært der på onsdag :( Du var savnet <3

   Slett
 6. Kan jeg få si noe, sånn her fra sidelinjen? Jeg har tre. Tre gutter som skal ha med brannbilen eller ambulansen eller traktoren eller hengeren til traktoren…. En søt, liten Yme virker som en lettskyet augustdag, varm og deilig, med sol utover blikkstille fjord… ;) De er morsomme, da, det skal de ha. Og etter hvert svært så kreative når det kommer til argumentasjon. "Jo, mamma, den må være med inn på badet for den skal heise opp krakken sånn at mellombror kommer seg enklere opp til tannbørsten". Ja, men da så.. :)

  SvarSlett
 7. Alltid beredt! er min første tanke, og det er da vitterlig ikke noe galt i å være litt "på forhånd"? :P

  SvarSlett