lørdag 8. juni 2013

Pakkekaos...

Hei.

Vi skal på ferie. I fire uker til ende. Som vanlig drar vi litt rundt omkring og det gir jo en smule utfordring når det kommer til pakkingen.

På slutten av svangerskapspermisjonen med Isa dro vi på "besøke alle slekt og venner i hele Norge ferie i 6 uker. Vi begynte i mars med vinter, ski og bobleklær og avsluttet i april med 28 grader og sol på Østlandet.. Ikke å anbefale.. Pakkemessig et mareritt... Stakkars Henning. Han gråt nesten når han prvde å få igjen takboksen..


Nå skal vi heldigvis og takk og lov forholde oss til en årstid. Men vi skal til mormor, til danmark, tilbake til mormor, sikkert flere turer til sverige, innom trøndelag og oldeforeldre der på tur hjem.. Vet aldri hva man kan råke ut for av vær og vind.. Kan regne, kan bli strålende sol, kan bli begge deler..

Jeg er kraftig imponert over meg selv.En bitteliten bag med uteklær. Et sett med regntøy til hver, en ekstra jakke til hver og en fleecejakke i tillegg. Også sko da, og sandaler, og sånne tåsko som Eir har kjøpt seg.  Men fikk pressa alt ned i den lille bagen der.

Så var det klær til turen.  Har altså pakket en egen bag til meg og ungene til kjøretur og overnatting i Trondhem og første natt hos mormor/oldemor og første dag for da kjører vi til danskebåten. Fikk alt til meg og ungene i en bag. OG dyne til Yme.. Slett ikke ille.

Så skal vi være i Danmark i 6 dager. Trenger jo ikke ha med alt av tøy dit da. Så pakket en bag til ungene for Danmark. Slang oppi et sett med klær til meg selv til den første dagen, for tenkte at den bagen skulle være den eneste vi trengte å ta med inn på båten....

Så kom jeg på at vi må jo ha badeklær på båten for der er det et badeland.. Så det ble en bag med badetøy og handduker til alle mann. OG badebleier til Yme. OG bare litt sånn oppblåsbare dingsebumser man kan leke med.

Så må jeg jo ha en bag til meg selv. Den får rett og slett bare bli med til Danmark. Men trenger ikke ha den inn på båten..

Og så måtte ungene ha en bag hver til resten av ferien...

Ca her fant jeg ut at for å plass til baggene i gangen nede måtte den ryddes. Hadde jo tatt hjemm alt av klær som ungene hadde i barnehage og på skole. Det lå prydelig dandert i diverse hauger på gulvet... Etter en stor innsats på ryddefronten, der ukjente mengder tøy og sko fant sin plass fant jeg ut at de eneste skoene som passer Isa sto igjen i barnehagen.. Men her ytes det service langt ut over det man kan forvente. 
Verdens snilleste Kristin kom og åpnet barnehagen slik at min kjære søster kunne hente skoene (Henning er på nattevakt så jeg kunne ikke dra) og min kjære svoger kom med dem!! Så nå slipper vi å høre "di e så trang mamma!!! Æ må få nye sko mamma!!! Tåan mine blir knust mamma!!!" i 115 mil.. Ferien ble faktisk reddet!

Så er det jo av og til litt kjedelig på ferie, og man må jo holde på legerutiner med lesing så Eir og Isa har pakket hver sin sekk med bøker, aktivitetsbøker, penal og Ipad. OG Yatzy..... Kom på i siste liten der at vi jo har en til unge så Yme måtte også få sin egen sekk med litt dilldall til å fordrive tiden med. Lektog, et par biler og bøker.. Det ble jo ikke plass til DS'ene. Så det ble en egen DS-sekk.

Vogn og reiseseng. Reisesenga må jo ha madrass, gullklumpen må jo ligge mykt.. Teppe og sånt til vogna..

Sykkel MÅ man jo bare ha med på ferie. Og hjelm, og nå kom jeg på at jeg har lovet Eir å ta med badmintonsettet, så det må jeg ut å hente. Fant den oppblåsbare krepsen, delfinen og Lynet Mcqueen og fikk presset det ned i ungenes bager.

Vi må ha med internett. Mamma må sjekke facebook og jeg må jo blogge i ferien så egen bag til modem og bærbarPC.

Stellebag. Med litt sånn diverse skift. Lurer på om jeg burde hatt en skiftebag dersom Eir spyr seg ut tre ganger på turen, men håper på det beste for begynner å gå tom for bagger.

Fire mapper med DVD'er. En med Bariefilmer og diverse prinsesser. En med alle de andre filmene. En med lydbøker og sannelig fant jeg den med CD'er som jeg og Henning kan høre på.

Henning har pakket sin bag. Og en egen bag til kjøretur og første overnatting hos mormor/oldemor og første natt på båten..

Så må vi ha med posen med drikkeflasker og kjøregodter og tørkepapir og sjokolade.

Kjølebagen må vi ikke glemme. Den holder kjørebrusen kald. Og kjøttet vi skal kjøpe i Sverige frossent på vei hjem..

Lurer på hva jeg har glemt? 15 bagger for en mnd med stort og smått høres noe lite ut.. Sengetøy har vi sendt med mamma og pappa og jepp, der har vi det, Ymes stol må vi selvfølgelig huske på! Tror vi tar med bordet som hører med i år for da blir det litt bedre plass til oss andre rundt kjøkkenbordet hos mormor...Og om noen lurer, selvfølgelig har vi med henger. Og ja, vi har da takboks. Hvordan skulle vi ellers fått med oss 20 brett med PepsiMax-bokser hjem?? Mulig vi tar en tur på IKEA, men begynner å bli litt dårlig plass.. Og nei, vi kommer aldri, aldri, aldri til å reise til syden... Eller noe annet sted der man må begrense seg til 20 kilo bagasje og begrenset antall kolli..


10 kommentarer:

 1. Bare hyggelig å kun hjelp :-)

  SvarSlett
 2. He, he, jeg heier på dere. En mnd på tur, det trengs planlegging, og det ser det ut til du har. Nå ser det jo ut som dere skal reise rundt i en verden hvor alt kan skaffes til veie, så om du mot formodning skulle ha glemt noe viktig, så finnes redningen der utenfor døren. Det er nemlig min trøst når jeg pakker...

  God, god ferie med eller uten merking av bager :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Enn så lenge har planleggingen ført til betydelig mindre bæring av bagger ut og inn av bil.. Så det funker..

   Slett
 3. Jeg ble helt svett, til jeg så det med hengeren :)

  SvarSlett
 4. Hehehe... Når vi reiser 6 personer til syden så pakker jeg to kofferter til oss alle. På vei hjem igjen får jeg også plass til alle bøtter, spader og oppblåsbare ting + alt annet dilldall som er blitt kjøpt. Men der er man jo garantert fint vær og man trenger strengt tatt veldig lite med seg! :) Min svigermor pakker like mye bare til seg selv... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. HOW DO YOU DO IT??????? sier jeg bare.. Det er jo så mye man bare mååååå ha med.

   Slett