torsdag 6. juni 2013

Løvetannmarsjen 2013

Hei.
 
Den siste tiden har det på facebook vandret et bilde som ikke akkurat setter norsk rettsvesen i godt lys. En kunstmaler som har snytt på skatten får to år og et eller annet i fengsel, mens en ordfører som har misbrukt en mindreårig jente får et år og noe.... Det er jo så det gjør litt vondt i magen... Og man undrer, hvor er logikken? Hvor er verdiene? Er det å stjele noen hundre tusen fra staten virkelig så mye verre enn å ødelegge et barn? Tydeligvis er det det og politikerne gjør ikke allverdens med det heller. tror faktisk ingen partier har dette som kampsak..
 
Ildsjeler landet rundt vil gjerne sette fokus på at man trenger å styrke rettsvernet til overgrepsutsatte barn. Dermed har de startet en demonstrasjon som de har kalt Løvetannmarsjen. Demonstrasjonen vil være i flere byer, blant annet i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger For at jeg ikke skal si noe feil lar jeg dem snakke for seg selv og siterer det leder for demonstrasjonen i Trondheim sier på Facebooksiden:
 
En demonstrasjon for høyere straffer i vold-og overgrepssaker mot barn, en demonstrasjon for å fremme barns rettssikkerhet.

Demonstrasjonen er nasjonal.

Vi oppfordrer alle som er for høyere straffer i vold - og overgrepssaker og for barns rettsikkerhet til å møte.

Det er en landsomspenndene demonstrasjon startet av en knippe mennesker med ulik bakgrunn og erfaring innenfor saken.
Vi så oss lei på at det største engasjementet for saken er gjennom "likes" og debatt på Facebook, og vil at alle de samfunnsengasjerte menneskene der ute faktisk kan bli med å gjøre en forskjell.

Å oppdage eller få beskjed om at et barn er utsatt for vold og overgrep er en enorm påkjenning, og hvis det da er et barn i nær familie eller omgangskrets blir man gjerne lammet av sjokk. Mange av oss har selv opplevd vold og overgrep, enten på kroppen eller som pårørende. Og det er vi som nå sier i fra, nok er nok. Vi står opp for oss selv, og håper alle dere som ønsker å støtte saken vår står sammen med oss.

Vi er lei av henlagte saker, vi er lei av latterlige lave fengselstraffer til de som stjal en bit av sjelen, vi klarer ikke å se på at rettssystemet mener det er værre å snyte på skatten enn å voldta, slå og drepe de som vi skal beskytte, barna.

Vi kan ikke akspetere at et barn, som nettopp har startet og har et langt liv foran seg skal leve med alt det vold og overgrep gjør med kropp og sinn, resten av livet, men de som har stjålet sitter månder i fengsel og kan leve videre som ingenting har hendt etterpå.

Vi kommer sammen for rettferdig behandling i rettsinstansene, vi kommer sammen for høyere straffer, vi kommer for rettssikkerheten
 
Løvetannmarsjen har hentet navnet sitt fra begrepet løvetannbarn. Det er barn og unge som klarer seg gjennom oppveksten til tross for nesten umulige oppvekstforhold. De har ofte opplevd rus, vold, overgrep og omsorgsvikt. Til tross for dette vokser de opp til sterke, friske mennesker, akkurat som en løvetann som trenger gjennom asfalten og blomstrer.
 
Løvetannmarsjer spretter opp rundt omkring, så har du en i nærheten av deg 19 juni klokka elleve, delta. For barna fortjener det.
 
 

3 kommentarer:

 1. Flott Laila!! Helt enig med deg!!

  SvarSlett
 2. Kunne ikke vært mer enig.
  Ragnhild.

  SvarSlett
 3. Viktig sak!

  Og du, tilbake til din kommentar hos meg. No er er litt usikker på om du fleipa, men her kjem i alle fall svar på spørsmålet ditt. ;)
  Men dei kule oransje og turkise stolane er kjøpt på Plantasjen. Det er vel der alle interiørbevisste handlar :)

  SvarSlett