tirsdag 11. juni 2013

Biler trenger overrasskende lite diesel på mila...

Hei.

Den nye bilen vår er fin. Den er stor, den er romslig. Rett nok ikke så romslig at vi ikke trenger henger for å dra på ferie, men romslig.

Den er god å kjøre og selv om den ikke tar seg helt flott frem gjennom snøskavler og på glattis så tar den det igjen med andre positive egenskaper. Som at man kan ha 6 cd'er i samtidig for eksempel..

Men av og til savner jeg den gamle A6'en.... Som da vi kjørte opp Saltfjellet på lørdag...

Når den gamle A6 sa at man hadde diesel igjen til 25 mil, ja da hadde man diesel igjen til i allefall 30.

På Fauske sa den nye bilen at vi hadde diesel igjen til 25 mil. Altså mer enn nok til å kjøre til Mo i Rana. Når vi kjørte forbi Rognan sa den plutselig at vi hadde diesel igjen til å kjøre 16 mil. For de som ikke er lokalkjent i Nordland. Det er ikke 9 mil fra Fauske til Rognan... Det er langt fra 9 mil fra Fauske til Rognan.

"Bensinmåleren er jo bare såvidt på det rød, vi har sikkert minst ti liter på reservetanken.. Det går greit"

"Sikker på at vi ikke skal fyl..." "Æ må på do!!!!!!!! Æ må tiss!!!!" Det litt viktige spørsmålet her ble borte i en akutt tissepause i skogen..

Igjen, for de som ikke er lokalkjent i Nordland. Mellom Rognan og Mo i Rana ligger Saltfjellet, et øde og stort fjell og serdeles lite bensinstasjoner.. Vi suste forbi siste stasjon 3 minutter etter nevnte tissepause..

"Reservetanken må jo være på 10 liter. Den var i allefall det på A6'en!" Et lite oppslag i serviceboka viser at reservetanken er på 8 liter. Vel oppe på Saltfjellet mener vår nye bil at vi kan kjøre 4,5 mil før den er tom... Og det er ikke 11,5 mil fra Rognan og opp på Saltfjellet.

"Er det noen bensinstasjoner før Mo i Rana da??" Aner ikke. Har holdt meg langt unna Rana så ofte jeg har kunnet. Kjenner ikke veldig mange på Mo man kan ringe og spørre etter en kanne diesel heller. På hengeren ligger Isa's sykkel. Kan bli en lang sykkeltur etter drivstoff. Og vi som ikke er medlem av NAF engang..

Navi er kjekt og ha. Et kjapt søk og man finner at nærmeste bensinstasjon er på Storforshei. Dit er det 3,5 mil i luftlinje.... Veien er derimot 6,7
Biler har jo hjul. De ruller faktisk helt av seg selv i nedoverbakke... Man kan koble ut motor og gir. Man kan skru av aircondition og radio..

2,5 mil igjen og bilen mener vi kan kjøre 1 mil. 1,8 mil igjen og bilen sier vi kan kjøre 5 km. Den siste mila påstår bilen hardnakket at vi har 0 km igjen å kjøre...

De siste to kilometerne er nervepirrende. Med stive ører der man lytter etter host fra motoren og stivt blikk der man leter etter Storforshei i det fjerne.

På Storforshei har de heldigvis lagt bensinstasjonen helt i utkanten i bygda, den utkanten som er nærmest Fauske.. Siste bakken opp begynner motoren å hoste for å virkelig understreke det bensinmåleren har forsøkt å fortelle i en mil. Vi ruller over krysset og inn til pumpa. En bensinpumpe har sjeldent vært et hyggeligere syn...


2 kommentarer:

  1. Å du milde...jeg hadde blitt hysterisk!!(bare spør min mann, han har opplevd det... ) God ferie :)

    SvarSlett
    Svar
    1. vel, det gikk noen negler, men behersket meg på utbruddsfronten...

      Slett