lørdag 9. februar 2013

Puh! Fredag....

Hei.

Uka som har gått har  vært travel. Mandag var jo rene kosedagen med barnehagestart og kos med Ymegutten. Tirsdag var det full fart på jobb og besøk hos svigers som har vært i Australia en mnd etterpå. Onsdag var jeg i byen hele dagen og i går hadde jeg vakt og var ikke hjemme før over klokka ti.

I dag var det i utgangspunktet ikke en eneste ting satt opp i timeboka mi, for jeg har en bunke med multidosesjemaer liggende som skal sjekkes og rettes og sendes til Tordenskjold apotek. Men jeg tror fanden skjære meg at den papirarkbunken er forhekset. Jeg har siden november satt av flerfoldige dager for å få dette gjort. Apoteket, som er en skummel instans for oss leger, ringer og ringer og er så sinte så sinte for at de ikke får disse arkene. I forrige uke sendte de hele bunken på nytt da e gamle var blitt enda mer utdatert enn de var... Og jeg prøver og prøver å få dem skrevet..


Men hver gang jeg nærmer meg dem, hver gang jeg nevner dem, ja såmen, hver gang jeg bare tenker på dem så skjer det katastrofer og fagalarmer og gudene vet hva som ikke skjer. De tre første dagene jeg hadde satt av til dette endte i 300 tilbakelagte kilometer til sjøs... Neste gang endte jeg opp med blålystur med ambulansen. I dag skjedde det bare en million små ting som tilsammen gjorde at bunken fortsatt ligger der like urørt som før.Jeg er litt usikker på hvor Tordenskjold apotek ligger i Bodø, men tror det er i sentrum. Holder meg derfor langt unna sentrum om jeg er i Bodø for tiden. Regner med det snart er skuddpremie på meg der.
At ikke disse arkene blir oppdatert skyldes jo også at det tar forferdelig lang tid å oppdatere bare ETT sånt ark. Sist jeg faktisk fikk sitte i ro og forsøke en kvart formiddag måtte jeg ringe ikke mindre en 7(!) ganger til hjemmesykepleien for å spørre om ting for at det skulle bli rett. Og da var det fortsatt det samme arket jeg satt der med... All ære til Monika i andre enden som like kvitrende blid svarte meg den syvende gangen som den første... Hjemmesykepleiere er en hyggelig rase!

Men nå har jeg en plan. To dager der jeg skal låse kontordøra, bunkre opp med sjokolade og i det hele tatt ikke la verden rundt påvirke meg om det så faller bomber. Tordenskjold skal få sine ark!! Jeg lover, jeg lover!!

Men ikke i dag. I dag er det jentefest i Casa Didriksen. Eir har alle jentene i klassen på pizza/film/overnatting/frokost/grottetur/lek og til slutt reise hjem jentefest i helga. Heldigvis bor vi på landet. Alle jentene i klassen teller fire stykker inkludert Eir så det er en håndterbar gruppe vi snakker om. Særlig når tante Mette som tilfeldigvis er kontaktlærer til gjengen tilfeldigvis kommer innom og hjelper til litt.. Hun fikk klar beskjed om festdeltagerne om at de ikke var på skola nå, det var helg! SÅ KOM MED MERE BRUS!!!

Første fase har gått relativt knirkefritt. Leken gikk uten slosskamper eller intriger. Eir elsket pizzaen jeg hadde laget, de andre ikke helt så mye.. Vi forsøkte med Hanna Montana på film, men det endte med at kun Isa (som forøvrig var pottesur for at filmen bare hadde voksne som snakket) så på. Vi endret kinofremvisning til Barbie prinsessen og popstjernen og interessen steg flere hakk.

Så var det høytlesning med glitrende innlevelse fra undertegnede. Rampete Robin er bare morsom altså, om dere ikke har lest om ham så gjør det!!

Så skulle bøttebaletten legge seg pent ned å sove. En på ny pottesur Isa måtte legge seg på sitt rom mens resten ligger anføttes i senga til Eir og i skuffa. Etter fire-fem runder inn der med forklaring om at man ikke kan sove om man sitter på skrivepulten, ei heller om man spiller gitar eller henger opp ned fra senga ble det ny runde med et par eventyr. Yme hjalp til med å våkne og da forsto de at de antakelig måtte være stille ellers ble det drastiske tiltak som adskillelse.... Vel, jeg hadde på ingen måte forutsett det, men stille ble det og 22:08 sov alle fire. OG Isa.

Nå lader jeg opp til morgendagen da jeg og Henning og alle jentene skal på grottetur med barnas turlag. Det blir gøy. Etterpå blir det lørdagsgodt og lek frem til henting klokka seks. Da håper jeg det er en sliten og fornøyd Eir som nyter finalen på MGP i sofaen sammen med meg på kvelden! Og på søndag da er det morsdag og da er det Henning som skal stå opp med Yme klokka 05:58!

7 kommentarer:

 1. Travel helg. Kos dere på grottetur.

  SvarSlett
 2. Virker som du har nok å henge fingrene i denne helgen.
  Multidose er supert når systemet funker! :-)
  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 3. Mitt forslag er at du setter deg en premie du skal få av deg selv når du er ferdig med de skjemaene. Og ikke nok med det; jeg tror du må ha delpremier for hvert skjema, eller hvert femte eller noe sånt.

  Fører med deg i kjedelig arbeid!

  SvarSlett
 4. Hm, premie, la meg se.... Faktisk riktig mye jeg kan love meg selv som kan øke motivasjonen...

  SvarSlett
 5. Er merkelig det der, hos oss er det oppussing som har vært umulig å få til.
  Jeg har en slik "lås-døren-på-kontoret-og-ikke-ta-telefonen" uke foran meg. En haug med papirarbeid som har blitt liggende alt for lenge og nå begynner tidsfristen å henge over meg. Tanken om premiering synes jeg var en god en!

  Gratulerer med dagen sånn helt på tampen, krembollene fremvist på IG så veldig gode ut. Kokosbollekaka var også veldig god men nå er vi høy på sukker og jeg kjenner det blir en lang natt. Ikke riktig sort å spise til kvelds...
  God klem til deg
  Hanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, tidsfrister..... Må tenke ut en bra premie... God uke til deg!

   Slett