tirsdag 19. februar 2013

ADVARSEL!!! Helsesøstre er livsfarlige!

Hallais.

Det er såvidt jeg klarer å skrive, men jeg syns jeg skylder omverdenen å fortelle dette. Så med hundre grader i feber og en elendig form så skal jeg prøve....

Vi har en kjempetrivelig helsesøster her. Trodde jeg.... Sist jeg var hos henne var det bare SÅ morsomt! Hun passet meg mens pappa var hos fysioterapeuten og mamma hadde sånne syke folk på kontoret sitt. Hun helsesøstra var riktig morsom da. Vi lekte og hun hadde masse leker på kontoret sitt og på venterommet.

Så når mamma sa at jeg og hun skulle til helsesøstra i går så ble jeg riktig glad. Det er noe som heter vinterferie, så jeg fikk ikke dra i barnehagen. Eir og Isa er jo ikke så veldig morsomme tidlig på dagen, de bare sitter i sofaen og spiser frokost og ser på tv.

Jeg og mamma dro ned til helsesøstra i lunchen. Mamma og hun er venner og bruker å spise sammen på kontoret. I allefall var de venner før i går. Jeg vil jo ikke tro at mamma kan være venner med henne etter dette, sannsynligvis vil hun aldri snakke med henne mer! Sjønt, jeg må si jeg er veldig skuffet over mamma også og vurderer å bytte henne ut. Om bare pappa kunne finne noen bedre så skal ikke jeg stå i veien altså!!

Lunchen var flott. Jeg fikk sitte i fanget på helsesøster å spise appelsin. Hun legesekretæren var livredd, men jeg viste henne at jeg jo har 8 tenner å tygge med så det går bra å spise appelsin. Han legen prøvde å gi meg fransk ost, men selv med snørr kjente jeg jo at den osten var råtten!! Merkelig måte å prøve å bli venner med en ettåring altså, gi meg råtten ost!

Så var det sånn kontroll. Tror helsesøstra hadde tenkt å strikke lue og dress til meg, for hun drev og målte hvor lang jeg var og hvor stor hodet mitt var. Ikke på noe vis om jeg har tenkt å bruke de klærne altså!! Da går jeg heller naken.

Så var jeg hos legen. Han er grei nok han, bare han holder de ostene for seg selv. Han skulle absolutt se inni ørene mine. Ble litt skuffet over mamma da. I stedet for å redde meg så bare holdt hun meg fast. Håpløst. Men siden vi skal i badeland på fredag så var det jo greit å få sjekket om de trommehinnene var grodd så jeg hylte bare litt sånn for syns skyld. Og så var det moro da han kilet meg på magen!!

Men så! Hærregud så fælt resten var. Hun der helsesøstra, hun er en sleiping skal jeg si dere. Fæl er hun. Faktisk har hun et monster inni seg som hun sliper løs når man sitter der avkledt og forsvarsløs på kontoret hennes. Og at ikke mamma oppdaget det. Helesøster har hjernevasket mødrene og får den til å være på hennes lag. Det er en stor konspirasjon hele greia!! Stakkars meg!!

For vi satt der å hadde det koselig, jeg fortalte at jeg har lært meg å si OJ!! og kan klappe i hendene og mamma løy litt og sa at vi pusser tenner HVER dag (hver tredje dag er vel mere sant, iallefall har jeg en tannbørste tror jeg) og tante tok bilder. Tante var med for å se hvor flink jeg var.


Ja altså mens vi satt der og hadde det trivelig som dere ser så plutselig hadde hun helsesøstra en lang diger nål i handa. Mamma bare overså den helt og bare pratet videre om at jeg er blitt så flink til å sove (det skal hun få bite i seg etter dette sviket!), men jeg begynte jo å ane at det var ugler under teppet her.

Jeg forsøkte jo å si til mamma at vi måtte løpe. En gal helsesøster med en lang spiss nål er under ingen omstendigheter noe man vil være i samme rom med, men hva gjør mamma?? Hun gir henne låret mitt!! Og helsesøstra stakk hele den lange nåla helt inn til benet!! Det kan umulig være lov å bare stikke folk med lange nåler på det viset????


Man kunne jo forvente at de bad meg om unnskyldning, i det minste så kunne jo tante, som så hva som hendte løpt etter hjelp, men neida. De bare snakket videre om at jeg er flink som spiser oliven! Hvem bryr seg vel om oliven når man har ei nål på størrelse med underarmen i låret?

Så ble det bare enda værre. For den første nåla den var ikke så forferdelig vond om jeg skal være helt ærlig, men hun helsesøstra hun begynte jo å gjøre klar en ny!! Jeg så på lang vei at dette var en forferdelig sak. Og helt riktig. GRUSOMT!!!! GRUSOMT!!! GRUSOMT!!! Hun der helsesøstra brydde seg ingenting om at jeg forsøkte å stikke av. Hun bare stakk den rett inn i den andre foten min!Jeg ropte alt jeg klarte på hjelp, men de legesekretærene må jo være helt døve, for ingen kom. Så fort mamma slapp meg forsøkte jeg å stikke av, det var såvidt bena bar meg, men jeg kom meg bort til døra før de tok meg igjen.

Skal aldri snakke med hun der helsesøstra igjen. Hun smilte og ønsket meg velkommen tilbake når jeg var femten måneder, men sann mine ord, før spiser jeg heller råtten ost altså!!

Og som om ikke det var nok at hun stakk meg, så har den helsesøstra hatt gift i sprøytene også! For når jeg kom hjem så ble jeg så dårlig så dårlig. Jeg fortalte mamma hele ettermiddagen hvor dårlig jeg var og hvor synd det var i meg. På kvelden fikk jeg feber også!! Hele natta har jeg hatt feber! Fikk ligge sammen med mamma, men det er jo fælt å ligge der når man har feber og holder på å dø!! Så jeg forsøkte å holde meg våken hele natta, for jeg hadde helt sikkert ikke våknet igjen hvis jeg hadde lagt meg til å sove. Men tror dere mamma virket bekymret i det hele tatt?? Jeg unner ingen barn å ha en lege som mamma, ingen medfølelse i det hele tatt. Hun bare puttet en tablett inn i rumpa mi og mente at jeg skulle sove. Aldri vært SÅ skuffet over henne før.

Har faktisk feber i dag også. Mamma burde jo ha skrevet til fylkeslegen og anmeldt dette, men hun tar dette irriterende og forferdelig skuffende rolig i dag også.

Heldigvis har vi kommet til mormor og morfar. Her er det takk og lov folk som er glad i meg, så jeg vurderer å bli igjen når mamma og pappa drar på søndag. Mormor ville aldri latt dette skje med meg, for jeg er jo gullklumpen hennes.

Om jeg overlever så snakkes vi nok senere, men jeg har mine tvil. Uansett, nå er dere advart mot slike fæle helsesøstre. Uansett hvor trivelige de virker så skjuler de et monster på innsiden!!

16 kommentarer:

 1. Digger måten du skriver på! 😃Hos oss er det ingen flere vaksiner før skolestart, og vi går ikke på kontroller på helsestasjon! Jeg har ikke tillit til dem, (long story).
  Håpe ikke lillgutt får masse reaksjoner på vaksinen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trist at dere har dårlig erfaring med helsestasjonen. Er jo selv helsestasjonslege så mener jo at det er en viktig jobb som gjøres der :)

   Slett
 2. Stakkars Ymegullet!! Dette var fæle greier. Når du blir stor skal du bare ta igjen alt du kan!!! Kos deg hos mormor, der får du nok den trøsten du trenger nu!!

  SvarSlett
 3. He he he he he, tror deg så gjerne, og hadde jeg kunnet skulle jeg stukket av med deg..Skal aldri la meg lure inn på det kontoret, bra du forteller hvordan det faktisk er:-)

  Og til biten om hun engstelige legesekretæren, så er det jo kunn av engstelse for ditt velbefinnende, og du kan visst være glad noen på jobben til moren din bryr seg:-):-)

  Kos deg hos mormor og gled deg til neste lunsj, da skal jeg passe på deg:-):-)

  Klem Ragnhild.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare du holder hun helsesøstra unna så kommer jeg vet du!! Og de franske ostene.. Yme..

   Slett
 4. Busteliten har også en sånn slem mamma, om det er til trøst?
  Håper du blir raskt bra av "gifta":-)

  SvarSlett
 5. Petrus har også møtt helsesøstre som har kommet med slik gift. Han fikk også feber, men tro meg du vil bli bra igjen.
  Frem til det, så får du søke trøst hos dem som virkelig bryr seg ;)
  Klem til deg, og om du kommer på talefot med mamma, så send henne en hilsen også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag var vi i kjempeform igjen. Tviler på det blir noen varige men, selv om det var en tufs stakkar som lå på armen min den natta :)

   Slett
 6. HAha, jeg ler så hele gravidmagen hopper opp og ned. Jeg er nok også en av disse mammaene som tar slike ting med knusende ro ;)

  Håper du kommer deg fort :) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper jeg ikke forårsaker tidlig fødsel da :)

   Slett
 7. Nå fikk jeg meg en god latter her på tampen før jeg hopper til køys! Gooood bedring! Vi var gjennom det samme (med vaksine, feber etc.) for en uke siden (og her var det hu mor som frika ut).. Så jeg kan love deg, at det blir fort bedre! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, stakkars deg :) men nå er friske og raske her igjen så vi overlevde :)

   Slett
 8. Wow, for en kul vinkling på innlegget! Håper dere fikk klaga da..hehe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Beklageligvis for Yme er mamma og helsesøster fortsatt de beste venner og nå nermer det seg drastisk en 15 månederskontrol med flere sprøyter.. Det vet ikke han da..

   Slett