mandag 25. februar 2013

Bilkjøp og legeobygging!

Hei.

Da jeg dro på jobb i morges regnet jeg med at vi ville være de stolte eiere av en Volvo XC 90 når jeg kom hjem. Jeg regnet også med at dette kom til å skje uten den minste lille innblanding fra meg. Som jeg tidligere har fortalt så pleier motoriserte kjøretøy i vår familie å bli innkjøpt på denne måten. Gjerne med en liten informativ telefon rundt lunch der jeg aller nådigst informeres om kjøpet.

Overraskelsen var derfor ikke stor klokka kvart på tolv da det tikket inn en melding.. "kan du ringe når du får tid...."

Tid er et relativt begrep. Etter en uke borte fra jobb var ringelista lengre enn lang. Jeg beklager herved offentlig til alle jeg ikke rakk å ringe i dag! Dere er ikke glemt, men jeg måtte hente ungene i barnehagen og timene strakk ikke til! Dere skal få oppreisning i morgen, jeg skal prøve så godt jeg kan å få ringt alle!!

Men det der var en liten digresjon. Dere venter jo i vill spenning på utviklingen i bilsaken. Jeg ser dere for meg, der dere har ligget søvnløse og vridd dere i spenning i om hvordan dette går....

Vel, altså, jeg ringte min kjære og stor var min forundring over at han faktisk ikke hadde kjøpt bil. Han ville spørre meg om det var greit først... Trenger jeg å si at jeg nesten ramlet av stolen.

Men det neste sjokket var enda større. Jeg har hele tiden ment at vi skulle kjøpe en Volkswagen Sharan. Dette har sittet langt, langt og lengre enn langt inne hos min kjære som fortsatt drømmer i gata Audi Q7 og hva det nå heter. Her snakker vi traust familiebil som kjemper mot briefebilen altså. Han har fullstendig fortrengt av vi prøvekjørte en Sharan i Bodø og at han faktisk likte den veldig godt. Han har sett på absolutt alt annet, ja i går var han til og med innom SMAX og franske merker som Peugeot. Bare for å gi et bilde av hvor langt han har strukket seg for å unngå en Sharan.

Men en iherdig bilselger i Trondheim, den samme som forøvrig solgte ham A6'en i sin tid, har altså klart å overbevise min kjære om at i dette bilspørsmålet her så hadde altså jeg rett!! Ikke nok med det, selgeren hadde ymtet frempå om at det kunne være lurt å ringe kona før man skrev under på kjøp og lånepapirer. Mulig noen litt ivrige trøndere har brent seg på det der før og kommet luskende tilbake til selgeren med "fikk ikke lov å kjøpe den bilen jeg"

Vel, det svaret fikk ikke min kjære. Blind av forfjamselse sa jeg ja før jeg rakk å spørre om hverken pris, farge eller om den hadde tilhengerfeste. Jeg tror jeg spurte om den hadde aircondition, og det har den. Tre soner faktisk!!

Så her er altså vår nye bil! En fager Sharan, hvit av farge og med 7 romslige seter. Det er til og med plass til et par bager der i bagasjerommet når alle setene er oppslått. Ikke en barnevogn, men med bare seks seter så skal vi nok stue også den inn!!
Eir er mest fornøyd med at hun nå får et bord hun kan spise fra når vi kjører!

Og den har elektriske dører så nå slipper både Henning og pappa å krympe seg når folk slamrer døra igjen! Fine, fine bilen vår! Tenk at jeg har bestemt hva slags bil vi skal ha, det er jo ikke til å tro. Jeg har ikke helt funnet ut hva jeg skal gjøre for å få Henning over dette harde slaget, så dere menn der ute: hva kan gjøres for å berge stoltheten hans?

Ellers så har ettermiddagen gått med til legobygging for meg og Isa. Henning og Eir var på skyting og Yme gikk tidlig ned for telling, tydelig preget av første dag i barnehagen etter ferien.

Lego Friends er lego for jenter. Det er jo helt vanlig lego da, men med de forhatte jentefargene lilla og rosa og med søte små jenter som figurer. Isa elsker dem. Å bygge med lego er gøy, men man må ha et mål og en bruksanvisning! Sånn fribygging der man bare bygger er bare kjedelig!! I allefall her hjemme..

Så med ukuelig optimisme satte hun i gang med prosjektet "popstjerne friends legoen"


Isa er en tålmodig sjel. Hun er ikke den som gir seg så lett, ei heller om sånne legobrikker ikke helt samarbeider. Så med meg som sidebladrer i bruksanvisningen og kommentator på sidelinja ble hun tilslutt ferdig med popstjernescena. Da var klokka langt over leggetid så lekingen ble utsatt til i morgen, men da "skal hun synge i begge mikrofonene og spille på pianoet.. og gitaren. Samtidig!!" En smule stolt poserte hun ivrig foran kamera..3 kommentarer:

 1. He he, kanskje du burde gi en blomsterkvast til den bilselgeren? Ikke omvendt, som det gjerne er når man handler bil.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mulig, mulig. Bare dumt at det er Henning som skal hente bilen. Men man kunne jo altids ringe en blomsterbutikk og be dem levere.. :)

   Slett
 2. Håper Henning blir fornøyd etterkvart.

  SvarSlett