tirsdag 26. mars 2013

Påskepynting som varmer mammahjertet!!

Hei.

I år som i fjor kom Henning ned stigen fra loftet med et oppgitt uttrykk i ansiktet. "Jeg fatter ikke hvor den eska med påskepynt er blitt av!!" I år som i fjor var vi sikker på at den burde være der opp. I år som i fjor lette vi litt på boden for sikkerhetsskyld før Henning klatret opp stigen igjen, tett fulgt av en overivrig Eir og en Isa som sto i bunnen av stigen og ropte: "finn dåkker deinn??"

Etter endel ståk og stønn oppe på loftet, og en del ord som nesten ble uttalt, men holdt inne av sammenbitte tenner kom eska med påskepynt ned. I år som i fjor stuet innerst inne bak julepynten. "Fatter ikke hva jeg tenkte på da jeg bar opp julepynten. Jeg vet jo at påske kommer før jul!"

Neste år kan vi lese dette blogginnlegget og lete bak julepynten med en gang.

I allefall. Den store eska med påskepynt kom ned. Jeg liker påskepynten vår. Den er utpreget barnelaget og det meste kan stemples "Made in Inndyr Barnehage" Nå også "Made in Inndyr Skole" Takk og takk til barnehagen og skola sier jeg. Man forsynes med tonnevis av gratis påskepynt. Så har man jo kreert noe hjemme. På påskeverksted. I år kom påska litt som julaften på kjærringa, det vil si det blir vel påskeaften som kommer.. Så vi tar påskeverkstedet en av påskedagene i stedet.

Stor jubel i stua i går kveld, jentene pakket ut pynt, jeg tørket støv og i en del fred og fordragelighet, en del overivrig hopping og en del direkte krangling ble stua pyntet.Men all denne hjemmelagde pynten har jo hver sin lille historie.

Denne liker jeg aller, aller best. Den har Eir laget. I fjor. Jul og påske kan jo gå litt i ball og i fjor feiret vi altså påske fordi at jesus ble født. Vi feiret også 17.Mai fordi at Jesus hadde bursdag og Yme ble døpt, men det er en annen historie. Jesus ble altså født i påska i fjor og denne fødselen er altså rekonstruert i en kylling som akkurat har brutt seg ut av egget. For de med litt mer bizarr fantasi ser det også ut som en kylling som har hengt seg, men den holder altså på å fødes! Som Jesus altså.


Så har vi denne karen her. Han henger opp ned og ser på verden fra et annet perspektiv enn vi andre. Han har nemlig øynene nederst i hodet, som Isa kunne fortelle når hun laget ham. Han har fått et lite hull som gjør utryket perfekt under lagring..


Denne høna her har man spekulert mye over. Diskusjonen gikk høylytt om hvilken vei den skulle henge. Det er jo helt klart et rommonster med antenner på hodet! Hvorfor jeg absolutt skulle henge opp et rommonster kunne ikke Eir forstå. Den var kjempestygg!!  Men det er jo ei høne. Og laget av Isa 1 år!


Man trenger jo også blomster i påska. Disse såes i fine påskevaser laget i barnehagen og så også i år. Karsen blomstrer for fullt i karmen i flotte vaser laget av Isa og Yme. Og et par dorullkyllinger..


Da disse ble pakket opp holdt jentene på å le seg ihjel for maken til merkelige skapninger. Men veldig stolte da de hørte at det vel var den første påskepynten jeg hadde fått hos dem. Det er mamma, pappa og en baby!


Ellers har vi laget et påsketre. To faktisk for vi hadde for mange grener til at det ble trygt å ha alle i en vase. Riktig fint ble det.. Står seg bra til oppsatsen vi fikk på døra fra svigers. Og kyllingen Eir har laget på SFO som trenger litt hjelp til å stå..


Vi har også pynt som kan brukes både jul og påske som Eir sier. Fargen er jul, men fjærne er påske. De to på benken er helt sikkert kjærester som er ute og mater legoendene. Det er derfor de ligger med rumpa opp, de spiser!!


Og bare for å illustrere et poeng. Jeg har nemlig kjøpt påskepynt også. Hvilken tilstand jeg var i da kan diskuteres for dette legger all diskusjon død: hjemmelaget er penest!!


Så har vi i følgende rekkefølge: "fjæregget", "den skallete konglekyllingen", "den enøyde påskekyllingen" og "påskekyllingen som må sitte og dingle med bena". Alle kjære skatter!


Så da Henning kom hjem fra nattevakt var ikke stua til å kjenne igjen. Vakkert påskepyntet som dere ser! Til og med Yme har jentene tenkt på. TV-benken er pyntet, med vakkert danderte papiregg som han kan få leke med. I følge både Eir og Isa: HELT symmetrisk!!


God påske!8 kommentarer:

 1. Det er veldig stas med påskepynten ungene har laget. Her hentes det fram noe som ble laget for 25 år siden.

  SvarSlett
 2. Er kjempefint her ja:) Flinke unger.

  SvarSlett
 3. Så utrolig koselig. Masse minner og fin pynt. Gøy med det barna har laget. Riktig god påske til dere.

  SvarSlett
 4. Jeg har fortsatt påskepynt fremme som jeg laget på førskolen. Blir ikke påske uten :-)

  SvarSlett
 5. Hehe, så fine og personlige ting! Morsomme historier!;) ingen barmepynt her, da vi ikke feirer påske hjemme. Ønsker deg og dere en god påske!

  SvarSlett
 6. Så flott påskepynt! Festlige historier. God påske til deg og dine!

  SvarSlett
 7. Barnelaga er helt klart den flotteste pynten her i huset også! ♥
  Fortsatt god påske. :)

  SvarSlett