søndag 14. april 2013

Testing av regnklær..

Hei.

I dag var vi på tur med barnas turlag. I stedet for en strabasiøs tur til fjells ble det vårtur i fjæra.

Isa var storfornøyd over tangsprellfangst..


Yme på sin side fant ut at tiden var inne for å teste om jeg hadde kjøpt kvalitet når jeg kjøpte regnklær. Her var det ikke snakk om å vasse litt forsiktig til Cherox-kanten, nei her ruller vi, bader og plasker!! Skal vi teste så skal vi teste!Og jeg må si at Swedmountain holdt mål!! Tørr og glad gutt etter badet. Litt kald på fingrene men ikke noe ikke en grillet osteskive i fanget på pappa kan fikse!


Til tross for at vi hadde med pølser, ostesmørbrød, knekkebrød, kjeks og sjokolade var ikke Eir helt fornøyd. Til å begynne med snek hun seg til eple med kanel og sukker på, samt pinnebrød hos de andre. Når det heller ikke holdt ble hun en villmarkens datter og begynte å grille hjerteskjell på bålet. Dette var visstnok en ren delikatesse så jeg bega meg ut på hjerteskjelljakt. Ivrig etterfulgt av barn..Problemet var at floa kom!

"Kloa kommer, Kloa kommer!!" Isa sprang for livet over steiner og sandbanker som ble mindre og mindre. Da vi nærmet oss grillplassen lå det et lite hav, bokstavelig talt, mellom den og oss. Jeg kan herved bekrefte at vintersko fra Coop Obs kan benyttes som støvler. For etter at Eir la i vei, med vann til knærne, så var hun faktisk nesten helt tørr da vi ankom andre siden.. Jeg på min side gikk rundt...

Eir var noe missfornøyd med mengden grllede hjerteskjell. Det ble med det første. Så når klassen skal på tur om en uke, i fjæra, stiller vi med kjele, hvitvin, purreløk og sitron og satser stort på et herremåltid kokte strandsnegler. Skal være godt har jeg hørt... I allefall ble det spist under krigen..Her var det jo fjære for kun kort tid siden!!
Da vi skulle hjem fant vi ut at vi ikke orket å lage middag i dag, så vi stakk innom på overrasskelsesbesøk hos kjente. Slikt gjør man alt for sjeldent nå for tiden. I allefall. Det ble en super ettermiddag og god mat fikk vi også. Nå håper vi bare vi får overrasskelsesbesøk den andre veien så vi kan gjøre opp for oss..

Kvart på sju bar jeg en sovende Yme opp fra bilen og i senga og alle hadde vært enige om at det hadde vært en fin tur....

5 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en fin tur.Eir er nå litt rar i matveien etter min smak:)

  SvarSlett
 2. Kjekt! Hjerteskjell har jeg aldri smakt men så er jeg allergisk mot skalldyr så det er kanskje like greit;)

  Fin ny uke til deg
  Og en klem

  SvarSlett
 3. Høres ut som en fin dag i flo og fjære :-) Kjekt med litt regntøyanbefalinger ;-) Busteliten kunne hatt rikelig med anledning til å teste sitt i dsg, men i stedet for å være ute i øs-pøs, ligger han heller her på sofaen og kaster opp... Burde vel kanskje egentlig hatt på regntøy likevel. I hvertfall jeg ;-) Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 4. Høres herlig ut, og greit med skikkelig test av regntøy. Merket notert :-)

  SvarSlett
 5. kule bilder av deilig gutt på testejobb.
  Og jeg savner også det å stikke innom og at folk stikker innom som de gjorde den gang da jeg flyttet for meg selv, for maaange år siden ...

  Klem

  SvarSlett