søndag 14. oktober 2012

Suksess med suksessterte....

Hei.

I dag fikk vi superkoselig besøk fra Bodø. Vår tidligere turnuslege tok turen til gamle trakter og vi fikk æren av å hilse på avkommet. Veldig trivelig og tiden fløy. Yme gjorde sitt beste for å overgå den lille som tydeligvis ikke kunne annet enn å ligge på mage. Etter å ha studert skapningen en stund fant han ut at dette tydeligvis var en ny leke som både kunne bevege seg og lage lyder. Da han hverken fikk lov å rive av nesen på den nye leken, ei heller tygge på den endret Yme strategi og fortsatte med å vise frem hvordan man skal gå langs bord, vegger, hyller, komoder, stoler og rive ned alt som finnes på ens vei. Alt mens man med høy stemme forkynner at man tross alt er midtpunktet her i huset og det skal ingen tvile på!

"Jeg bare rydder mamma"


Til tross for iherdige forsøk fra Yme på sabotasje klarte vi å servere både kaffe og kake. Kake bakt i dag kun for anledningen. Så glad er vi nemlig her når gamle turnusleger kommer på besøk. Nå var denne spesielle turnuslegen et prakteksemplar av arten som i tillegg har ei supertrivelig kone, så kake var det minste man kunne diske opp med.

Dagens kake var en suksessterte. Den er ikke vanskelig å lage i det hele tatt og den er kjempegod! Oppskriften har jeg stjålet, ærlig og redelig på Fru Hermez sin blogg.

Man tar 5 egg og skiller hviten fra plommen. Her må jeg bare skryte litt for det så altså slik ut da jeg var ferdig med det..


Eggehviten pisker man stiv. Helt stiv. Eggeplommene sparer man til etterpå.Så kjører man 250 gram melis og 250 gram mandler i en stavmixer eller foodprofessor til det er helt finmalt. Man kan sikkert bruke mandelkvern men det tar jo så lang tid og så er jo slike mandelkverner håpløse å få festet til bordet på fornuftig vis!


Mandelmelismassen vender man forsiktig inn i eggehvitene. Her har jeg alltid trøbbel. Starter så forsiktig så forsiktig, men så finner jeg meg selv, etter få sekunder, stående å røre rundt altfor fort. Men hvis man altså klarer å vende det inn forsiktig har man en ganske luftig seig masse som blir en kjempeflott mandelbunn. Man har massen i ei kakeform, eller flere små, hvis man vil lage mange små terter.. Så steker man i ovnen på 200 grader i 20 minutter.


Mens bunnen steker lager man kremen. Det er den samme eggekremen som jeg tidligere har beskrevet i innlegget om Marengsrullekake, men her kommer en kjapp reprise.

Man tar 5 eggeplommer, 1/2 dl fløte, 2 ts vaniljesukker, 100 gram sukker og 75 gram smør og putter oppi en kjele.


Så koker man dette opp mens man rører og rører og rører. Her snakker vi om at vi ikke tar øyne eller rørearm bort i det hele tatt. Jeg har måttet begynne på nytt noen ganger med denne pga svidd i bunn, klumper og diverse annet som kan skje hvis du ikke rører og rører og rører. Til slutt har du oppi litt potetmel utrørt i vann for å få den så tykk som du ønsker. Det går an å sløyfe det siste.


Når både krem og bunn er avkjølt pynter du kaka. I dag ble det enkelt, men om du har en mann som fyller år og ungene er helt sikre på at han ønsker seg sommerfuglkake kan man også lage det :)
Ha en fin søndagskveld!

8 kommentarer:

 1. den kaken er så god :)

  PS. Ikke glem å delta i trekningen av et av mine armbånd. Ta en tur innom bloggen min om du vil delta.

  http://ivett-design.tumblr.com/post/33421468006/120-likes-tid-for-giveaway

  SvarSlett
 2. Hei. Ja den er kjempegod. Har deltatt i trekningen :)

  SvarSlett
 3. Kan tenke meg hvilken turnuslege det var snakk om! Herlig innføring i Ymes form for dukkelek!

  SvarSlett
 4. Jepp, han var iherdig der han prøvde å overfalle den stakkars lille :)

  SvarSlett
 5. Den var god ja,var litt igjen så jeg fikk også smak:)

  SvarSlett
 6. Klart du fikk smake mamma Sparte jo til du skulle komme..

  SvarSlett
 7. Har lyst på kake, men grete Roede sier NEI !

  Fin sommerfugl

  Gode tirsdagskveld til deg <3

  SvarSlett
 8. God tirsdag til deg også. Grete Roede er altfor streng :) Sommerfuglen var jeg veldig fornøyd med. Særlig siden jeg klarte å kombinere ønsket fra ungene om å gi pappa en sommerfuglkake med ønske fra pappaen om å få en kake ha likte :)

  SvarSlett