mandag 22. oktober 2012

Leselekse (eller lillesøster) til besvær...

Hei.

Henning hadde dagvakt i dag så jeg og ungene har faktisk kost oss på kjøkkenet og bakt både eplemuffins med vaniljekrem og rundstykker i dag. Av den grunn ble det litt over leggetid før Yme ble lagt og når det var gjort kom vi jo på at vi helt hadde glemt å gjøre leksene til Eir. Da jeg tidligere har fortalt at hun har en meget streng kontaktlærer og at denne i tillegg er min søster var det ingen vei utenom å gjøre leksa. Dermed ble Isas leggetid ytterligere forskjøvet, noe hun ikke unnlot å påpeke for hun var SÅ trøtt.
Resten av innlegget er kodet i farger der storesøster er lilla og lillesøster rød....B bbb A aaaa D ddddd Eeeeee BADE T tttt U uuuu Rrrrrr BADETUR! (dere forstår opplegget. Vi leser.......)

Ska vi bad no? Æ bada i går, æ e trøtt, æ vil ikke bad!

Lille Bobo og Bibbi bor i Bodø.

Kjeinn vi di mamma? Hves di bor i bodø så kain jo vi besøk di, førr vi e jo dær av å tel. Kanskje di kain kom hit åg? Kanskje di ska i badeland hves di ska på badetur i Bodø??

IIsaaaaaaa! Vi kjeinn ikke di, di bor jo i boka!

Jammen du sa di bodd i Bodø!

Mekling av mor, Isa bestukket med en kvart muffins og vi leser videre.

Nå er B bbbbb O oooo B bbbbb Oooo og B bbbb I iiiiii B bbbbb B bbbb I iiiii på f  e  r  i  e, ferje?? feie?? ååå ferie i Bulgaria! (orker ikke skrive alle tolkninger av Bulgaria....)

Når ska vi på ferie tel bulgaria, e de et land?

Ny kvart muffins...

B bbbb O oooo B bbbb Ooooo og  B bbbb I iiiiii B bbbbbb B bbbbb I iiiii bader hele dagen

De har spade og bøtte

Æ har Hello Kitty bøtte. Kor e dein mamma, kain vi lek med dein i mårra. Æ vil åg på badetur i bulgaria!

De har badeball Det har jo vi i badekaret!! og badering.

B bbbbb O oooo Dæ står heilt sekkert Bobo og Bibbi no åg Eir, dæ høres sånn ut!! BOBO!!! og Bibbi bygger S sssss Aaaaaa Nnnnnn Ddddddd Æ trur di ska bygg et sandslott mamma, trur ikke du åg dæ? Main bruka å bygg sandslott å ho Bibbi å hain Bobbo e jo i Bulgaria å der har di sekkert mange sandslott!

IsAAAAAAAAA!!!

Mor mekler igjen og en halv muffins finner veien inn i lillesøsters hand..

Bobo g Bibbi bygger sandborg. Det sa æ jo!

På stranda dri

Tralalalalaa di e på tur, på badetur, på tuuuuuuur, trallalalalalal i bulgariaaaaaaaaaa, å bygger seg et saaaaaaaaaaaandslooooottt, trallalaalalala

Utrolig hvor mye muffins som går inn i en liten munn.....

På stranda drikker Bobo og Bibbi brus Æ e tørst!!

PÅ STRANDA DRIKKER BOBO OG BIBBI BRUS OG SPISER BOLLER OG IS!

Vi har muffins! Mæn di likte bolla bedre! Kor længe ska di vær på ferie?? Æ vil lægg mæ, di har vært længe i Bulgaria no!

B bbbbbb O oooooo B bbbbbbb Æ trur de bi BOBO mamma! De e jo de samme som står dær på nytt å på nytt (må faktisk si meg enig i min yngste datter i akkurat dette. Veldig lite variasjon i disse setningene)

BOBO å Bibbi! blir brune fra topp til tå. Fin ferie! sier Bobo og Bibbi i kor!

Og snipp snapp snute så var leseleksa ute og Eir fikk kose seg med å sette ring rundt alle ord med B mens Isa endelig fikk gå og legge seg.. Og mor, hun har lært at dette gjør vi aldri igjen....7 kommentarer:

 1. Hysterisk:-):-):-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker. Der og da var det mere en kamp for å overleve, men ser jo i ettertid at det har et visst humoristisk preg :) :)

   Slett
 2. Dette er et av de morsomste blogginnleggene jeg har lest på lenge. Det er ikke alltid like lett å skille mellom friksjon og virkelighet i litteraturen, spesielt ikke når man er liten. For øvrig er Bulgaria ikke et land jeg ville lagt ferien min til. Det er mye fattigdom, og de livnærer seg mye på turister som er ute etter å feste.

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Morsomt at bloggen faller i smak! Tror at Bulgaria før var et mere populært reisemål enn det er nå. Tror nok neppe lillesøster får reise til Bulgaria med det første :) Mer sannsynlig Danmark.. :)

   Slett
 3. Jeg har aldri vært i Bodø, men jeg har et ønske om å reise dit og besøke Norsk Luftfartsmuseum.

  Cecilie

  SvarSlett
 4. Bodø er fint nok det. Det blåser altid der, men klarer man å se bort fra det er det en kjempefin by med mye naturmuligheter. Siden vi bor såpass nært har vi jo aldri gjort de typiske turisttingene, så luftfartmuseet har jeg aldri vært på. Men har også lyst å dra dit :)

  SvarSlett