søndag 10. november 2013

Fest tre dager til ende..

Hei.

Vi har som kjent fått en sjuåring i hus. Det må jo som seg hør og bør feires.

Selve bursdagen var på torsdag. Bursdagsbarnet hadde egentlig kun to ønsker. Det ene var mobiltelefon og det andre var voksensminke. Og dersom hun ikke fikk det så ønsket hun seg penger slik at hun kunne få kjøpt seg en mobiltelefon og voksensminke!

Jeg må si at jeg egentlig ikke helt forstår hva ei jente på sju år skal med mobiltelefon. Ei heller forstår jeg hva hun skal med voksensminke... men det er en del kameler som svelges her etter som ungen vokser til og da pappa hadde en flunkende ny Samsung Galaxy Young liggende så ble det til at vi bestemte oss for at hun skulle få det da.. Hun har en iPad som hun bruker til spill så telefonen er først og fremst tenkt som det den faktisk er: en telefon. Som hun kan ringe hjem med når hun er på trening og er klar til henting osv. Og til å lære seg å skrive SMS og lese de hun får. Også kom vi på noe lurt. Vi har satt telefonen til å ringe hver morgen slik at hun nå lærer seg å stå opp selv til vekkerklokke. Noe fornuftig går det jo an å få ut av en telefon til en 7-åring..

Så lykkelig som dette blir en 7 åring som får en telefon..

 
Og så fornøyd blir man når pappa ringer fra stua...

 

Sånn ellers så var det, suprise, suprise en del voksensminke i den gavehaugen, samt en Furby og et fotbad med gelekuler..


Selve feiringen var utsatt til helga. Alle jentene i klassen samt ei god venninne var invitert med på Bowlig og Peppes Pizza i Bodø. For så å avslutte det hele med pysjparty hjemme.. Mormor og morfar var med for å holde flokken samlet. Takk til tante som var hjemme med Yme..

Bowling er jo morsomt.. Isa har et innbitt konkuranseinnstinkt og takk og lov vant hun en runde. Eir var mer på samarbeidslinja og hjalp venninnna to ganger til å hale seiern i land..Glade festjenter på vei til Peppes.


Gratulasjonene strømmet på, selv på Peppes..


I og med at vi bor på landet så er ikke våre unger vant til å være på Peppes, så bare det å være der er jo en opplevelse. Vi voksne var for øvrig litt mer enn middels skuffet. Da jeg ringte og bestilte Peppes bursdagsdeal som de så fint kalte det lovet dama i telefonen eget rom med pyntet bord, pizza ved bordet og overraskelse til bursdagsbarnet.

Da vi kom virket det som om overraskelsen var at vi dukket opp. I hui og hast ble det festet 6 ballonger i en lanpe over et vanlig bord og etter en evighet kom ei dame og lurte på hva vi ville spise. Tre bursdagshatter er lite for 6 unger og ventetiden på at dama skulle finne tre til var laaaaaaaaang.
At vi skulle ha pizza trodde jeg at jeg hadde sagt i telefonen, men tydeligvis ikke, for nå måtte vi vente på den. Leeeeeeeeeenge.

Pizzaen kom, den var god og Eir var fornøyd men både gratulerer med dagen og overraskelse til bursdagsbarnet glimtet med sitt fravær. Det gjorde forvørig servitørene også. Så selv om Eir allerede planlegger neste bursdag på Peppes tror jeg at vi heller tar med kake og Pizza til bowlingen der de tilbydde oss langbord og Eir fikk både drikkeflaske og T-skjorte og gratulerer med dagen! Så tommelen ned til Peppes og tommelen opp til Royal Bowling!!

Vel hjemme var det rett i pysjen. Godter og nyinnkjøpt barbiefilm slo an, selv om hun som hadde sett den før nok kunne vært litt mindre villig til å dele hva som kom til å skje....

Så ble det sminket.. I diverse varianter. Eyeliner kan brukes til mye. Også tegne store sorte sommerfugler i panna....


Så var det ny film, denne gangen i senga før alle sovnet søtt. Det vil si, Isa ble kjempesur på alle de andre som bare fliret og bråket og hadde det moro når man skulle sove! Så hun tok teppe og pute med og trasket de tre meterne inn på sitt eget rom. Så våknet Yme og jeg fant ut at å sette seg på en krakk i døra var en effektiv måte å stoppe fem munner som gikk i hundre... Men etter det sovnet alle søtt..I dag har det vært voksenbursdag, med besteforeldre, tante og onkel og tradisjonen tro det som måtte finnes av vikarleger og turnusleger på stedet. I Gildeskål får du nemlig ikke turnustjenesten godkjent uten å ha møtt i minst en barnebursdag og vår kjære svenske vikar har hatt opptil flere opptredener i diverse bursdagshatter. Så får de gode kaker for oppmøtet da...

I dag var menyen bananmuffins, gresskarpai og bløtkake med marsipanlokk.... Eir sto på kjøkkenet sammen med meg det meste av dagen og resultatet ble riktig bra!
Nå er det hele over. Trøtte unger sover, mor, mormor, pappa og morfar sitter i hver sin stol og puster.. Henning ble ikke glemt, ungen har laget fine kort og av Eir fikk han grytekluter... Trenger dem på kjøkkenet.... Så vi blogges når jeg har fått pusten igjen..6 kommentarer:

 1. Det fotbadet var stilig, selges det med gelekuler?
  Det er godt at bursdagsbarna har helt andre krav enn vi foreldrene har når det gjelder selskap på steder som for eksempel Peppes. For vi har hatt et par skuffende besøk her og der vi også. Heldigvis har det aldri gått ut over gleden til bursdagsbarnet:) Det ser ut til at 7-åringen har hatt en fin feiring, kjekke opplevelser og masse fine gaver. Og den kaka dere laget var bare så fin:)
  Tre dager til ende er kjekt, men jammen er det kjekt når det er over også og man kan puste;)
  God ny uke til der
  og god klem:)

  SvarSlett
 2. Vel overstått feiring :) Lo godt og gjenkjennende av den stakkars turnuslegen... ;)

  SvarSlett
 3. Jeg må bare si at jeg lot meg imponere av fotbadet... med gelefigurer ! Kult! Til tross for at dere overrasket Peppes så ser det ut til at dere hadde en hyggelig feiring :)

  Vel overstått!
  Glad uke til dere alle!

  SvarSlett
 4. Åhh se hva jeg gikk glipp av da!! ;) Vel overstått bursdagsfeiring mor!! Du den kaka var utrolig imponerende! Ja hele bursdagsopplegget var det!;) Skjønner godt at du må få pusten igjen.. Det må jeg også egentlig etter helga.. (julekortbildetagningsforsøk)
  God natt supermom!!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med 7åringen! Så staselig dere har feiret henne, lucky girl :) Og jeg digget det fotbadet, aldri sett noe lignende ;) Kult. Skjønn jente du har ! <3 håper du har fine dager - og at resten av uken blir god. klem

  SvarSlett
 6. Gratulerer med overstått og vel blåst feiring! Kaken med marsipanlokk var utrolig lekker :-) Dere er flinke hele gjengen! :-D

  SvarSlett