torsdag 6. desember 2012

Julebord i morgen...

Hei.

Jeg tror jeg er "gainna" som man sier i nordnorge. Det betyr, for dere som ikke er bevandret i nordnorsk, at noen har kastet en forbannelse over meg...  Jeg har nå hatt vakt i to dager og har tilbrakt fem timer i båt. Det er mer enn vi vanligvis gjør på flere måneder. Jeg har vært på øyer, holmer, i byen og ved diverse kai.

Mamma påsto i en kommetar på facebook at det var vindstille. Det var forsåvidt det da jeg gikk ut døra hjemme. Det var på ingen måte vindstille når jeg en time senere befant med til havs. Det var heller slett ikke vindstille da vi skulle kryssa Salta, en havstrekning man må over om man vil til storbyen..

Meg, Salta, bølger, penn og papir.... Ingen god kombinasjon. Meg, Salta, bølger, stolen fremme i styrhuset er en bittelitt bedre kombinasjon! På veien hjem brukte jeg tiden på å forsøke å glemme hvor kvalm jeg var og prøvde å overtale skipperen om at han ville vært en perfekt julenisse hjemme hos oss på julaften. 0-2 til både kvalme og skipper enn så lenge, men har ikke gitt ham helt opp altså..

I dag var det ny tur. I de femten minuttene vi var ombord før vi gikk, her snakker vi altså før vi begynner å kjøre, mens vi fortsatt ligger til kai (!), rekker jeg å bli kvalm. Selv ikke en fantastisk himmel i alt fra lys ros til mørk lilla gjorde det særlig bedre. Skulle tatt bilde, men orket ikke taken på å gå ned under dekk etter kamera..

Så her sitter jeg, når jeg lukker øynene gynger det litt fortsatt. Og jeg gleder meg veldig til helgens store happening. Jeg skal på julebord. Julebord to dager til ende. Jeg og mannen, alenetid, kjærestetid, hyggelig selskap og god mat.. Nå tenker dere sikkert: hun trenger jo ikke drikke så mye da, da slipper hun å bli kvalm... Tro meg, jeg drikker faktisk ikke i det hele tatt. Men det er lokaliseringen til dette trivelige arrangement som bekymrer meg.

Av alle steder man kan arrangere et julebord så har de altså valgt: HURTIGRUTA!! Hvordan man kan sette ordene hurtigrute, hyggelig, desember i samme setning er meg en gåte. Risikoen for bølger er opp mot 100%. Rett nok lover YR.no pent vær og smul sjø, men det er alltid en liten vind de ikke oppdager.


 

Jeg har gått til anskaffelse av Zofran 4 mg smeltetablett. Den skal smelte på tunga og gi umiddelbar virkning mot kvalme!  Det er kvalmestillende som strengt tatt bare blir brukt hos kreftpasienter som trenger det til å kurere kvalmen de får etter cytostatikakur.. Bittelitt sterkere enn vanlig reisesyketabletter altså, men det er jo ikke godt å trå til med det samme tenker jeg. Så nå sitter jeg å stirrer på esken mens jeg gjentar høyt og messende: "dette virker, dette virker, dette virker!!" Man skal heller ikke kimse av placeboeffekt, bare jeg tror hardt nok at det virker så kanskje..

Jeg vurderer jo å kontakte en lege snart. Da fortrinnsvis en øre-nese-hals-lege som på mirakuløst vis kan resette mine balanseorgan tilbake til start. Gjerne helt tilbake til fosterstadiet der man kunne ligge opp ned og skvulpe i vann uten å bli kvalm. Det ville vært noe! Muligens en nevrolog ville være til større hjelp, eller faktisk kanskje en psykolog som kunne hypnose eller tankefeltterapi eller noe annet lurt. Egenetlig hva som helst og hvem som helst bare det hjalp.. Jeg er åpen for det meste. Kunne jo spørre fysioterapeuten om han har noen nåler å sette mot slikt Eller jordmora. Hun kan jo mye om svangerskapskvalme, burde være i samme gata det..

Om jeg ikke ligger i horisontalen og klamrer meg fast til en køye i morgen og hurtigruta eller ICE-nett kan oppdrive et bredbånd så lover jeg å komme med en oppdatering på hvordan det går.. Vi snakkes!!


15 kommentarer:

  1. Høres ut som du bare skal bli heime:):)

    SvarSlett
    Svar
    1. Burde vært hjemme og ryddet til jul burde jeg!

      Slett
  2. Håhå! Lykke til! Håper kvalmen holder seg unna! :)

    SvarSlett
  3. Oi, oi, oi... For et fryktelig sted å ha julebord! Hva er galt med hotel??! Jaja. Det skal jo være veldig fint der, da. Det kan du jo tenke på hvis magen vrenger seg.. God tur og lykke til! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg skal legge inn forslag om hotell i innlandet til neste år!

      Slett
  4. Lykke til! Zofran er superbra... Dog ikke hvis du har fått bluefish, for de smelter ikke i det hele tatt, bare smuldrer seg opp til grus som smaker dritt. Og har du ikke vært kvalm før, så blir du det i allefall da... K.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingen Bluefish her. Synes generelt Bluefish har mye trøbbel... Men de jeg har smeltet på to sekunder, litt ekkel ettårsmarkeringen, men funker!

      Slett
  5. hehe, ja jeg ser det for meg.. enig i at hurtigruta ikke er det optimale festlokale. Kombinasjonen bølger, ribbefett og fulle folk høres ikke helt god ut liksom. Sikkert lurt å være edru ja :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Hyggelig at du tittet innom. Jeg fant faktisk bloggen din i går via lammelårtanker. Kommer nok innom flere ganger!

      Slett
  6. Du kan få sagt det, Laila. Ser heller ikke for meg julebord på hurtigruta! Stakkars dæ, og stakkars mannen som må holde ut med sur og kvalm kjerring!! Kan ikke si annet enn lykke til!

    SvarSlett
  7. Herregud, hvem tar Hurtigruta i vinterhalvåret om de ikke må. Må være et økonomisk gunstig alternativ. Håper tabletter og placebo funker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Faktisk så har ikke dagen i dag vært så ille. Kom ombord klokka 7. hev innpå en skikkelig frokost, kjente jeg ble dårlig og gikk på lugaren og tok dobbel dose kvalmestillende. Sov tre timer og har etter det vært i overrasskende fin form!

      Slett
  8. Kos deg - får håpe det ikke blir for ille;)

    SvarSlett