lørdag 25. mai 2013

Hverdagslykke.

Hei.

Mannen har dratt til Lofoten! Ikke for å fiske da det er helt utenfor sesong for skrei nå (ikke at han gjør det når det er sesong for skrei heller) men for å hjelpe svigerfar med litt forefallende på sommerhuset. Så jeg er alene med ungene denne helga.

Før dere sender varme tanker og greier til stakkars meg som skal klare meg alene med hus og tre barn må jeg skynde meg å innrømme at jeg egentlig ikke har sett Eir siden i går morges. Hun overnattet hos en venninne i natt. og etter et kort pitstop i bilen overnatter hun nå hos bestemor sammen med Isa. Der får de pannekakene de har drømt om siden torsdag og jeg regner med at Monopolspillet får kjørt seg. Skal hente dem en eller annen gang i morgen så jeg er ikke overbelastet på noe vis.

Men i går ettermiddag var det altså meg, Isa og Yme her. Og inspirert av et innlegg hos Mammadamen, der hun viser frem lykkelige hverdagsøyeblikk, lot jeg meg fasinere av hva som skaper lykke hos en henholdsvis en ett år gammel gutt, fire år gammel jente og en 37 år gammel mamma...

Yme liker hjul. Dersom det bare er et hjul festet til tingen er det en bra ting! Vi snakker virkelig om alt fra handlevogner til barbievogn med hest. I går fant han frem Duplotoget sitt. Snakker om. Her er det jo hjul på hjul på hjul!! Og man kan samtidig si "tut-tut". På toppen av det hele kan det fullstendig demonteres og det tar mamma bare to minutter å bygge det sammen igjen. Uendelig lykke ca 27 ganger!!


På kjøkkenet satt Isa og tegnet. Plutselig hører jeg at hun lykkelig utbryter "ÅÅÅÅÅ der e du jo!! Eg ha savna deg!!" Lurte litt på om vi har fått en fantasivenn i hus. En som tydeligvis har vært borte uten at vi visste det. Men det var betydelig enklere. Hun fant igjen den hudfargede fargeblyanten (liten rettelse, jeg har kjøpt en ny hudfarget tegneblyant da det har vært et jæv.... mas etter en hudfarget fargeblyant. Jeg er sikker på at vi har dusinet fullt, men de har gjemt seg. Gjerne i Eir sitt penal der de ikke kan lånes for noen pris.. Men nå var det lykke vi skulle snakke om her..). Og da ble jo tegningen av Barbie som hun holdt på med "HELT, HELT PÆRFÆKT!!"


Jeg på min side er heller ikke spesielt avansert i min hverdagslykke. På nattbordet mitt har det nå i en måned ligget et ulest Foreldre og barn. Å holde et ulest blad i hendene er bare så ufattelig deilig. Det er så det strømmer sitringer og bedre ting gjennom kroppen. Innså i går at jeg nok var vel opptimist da jeg la det på nattbordet, for hvem orker vel lese når man først kommer seg i seng. I går kom det ytterligere et i postkassa, så nå har jeg TO uleste Foreldre og barn som jeg skal kose meg med. Egentlig i kveld, men plutselig ble klokka så mange så jeg tror jeg sparer dem til i morgen kveld. Så om dere ikke ser noe mer innlegg her i helga så er det fordi jeg sitter der i sofakroken, under et pledd, med tekoppen og koser meg med hverdagslykke. Evt tar jeg meg en dusj. For større hverdagslykke enn det finnes ikke for en mamma!!


8 kommentarer:

 1. Så fint innlegg! Hverdagslykke er livet:)

  SvarSlett
 2. Kjenner til den følelsen med ulest blad! Herlig:)

  SvarSlett
 3. Sant det der med hverdagslykke for en mamma :) Vi trenger noen små pustepauser for oss selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant. Og etter at man ble mamma så er det ikke så mange minuttene som skal til før det føles bra!

   Slett
 4. Herlig! Noen ganger hjelper det å stoppe opp, og virkelig se rundt seg;) akkurat som du inspirerte meg til å gjøre med dette innlegget;)

  SvarSlett