søndag 4. november 2012

Mormor!

Hei.

I dag har mammaen min bursdag. Fine, snille, gode mammaen min.Her i huset kjennes mamma best som mormor. Ja forsåvidt på hele plassen her så er mamma best kjent som mormor. Enkelte har vært i tvil om hun i det hele tatt har et døpenavn, eller om hun rett og slett heter mormor.

Mormor elsker barn. Jeg vil egentlig snu på det og si at mormor er ikke så glad i å tilbringe tid sammen med voksne dersom det i samme rom finnes barn det går an å tilbringe tid med. Det er få ting som får mine unger til å le mer enn når mormor sier at "nå skal jeg sette meg i sofaen og drikke kaffe" Tanken er jo absurd :)

Og alt det mormor kan. Hun kan forvandle et helt ordinært kjøkkengulv til badeland på en to tre, stua er plutselig en kafé med utsalgsdisk og varer i fleng. Hun kan bygge snømann og hun kan klippe fantastiske papirremser som man skal bruke til et eller annet. Mormor hører når man sier noe og mormor bryr seg. Når mamma og pappa aldri har tid har mormor verdens beste tid. Mormor er også veldig flink til å innrette seg all verdens regler når man spiler brettspill. Mamma og pappa har jo ikke forstått at reglene som følger med i eska bare er veiledende, det har mormor forstått.

Når mormor leser er det ikke nok med et kapittel. Mormor synes jo kardemommeby og hakkebakkeskogen og Karsten og Petra er så spennende at hun alltid må lese minst tre kapitler, gjerne fire og av og til er det så spennende at man må lese hele boka!

Mormor KAN gå på butikken sammen med barnebarna uten å kjøpe noe, men hun gjør ikke det. Det er jo så mye man trenger når man er på butikken. Det være seg dagens fjerde såpeboble fordi man tømte ut de andre tre ved et hendig uhell eller et nytt blad.

Når mormor smører kveldsmat er det lov å ombestemme seg. Det kunne jo være at man akkurat idet brødskiva med salami var smurt så kom man på at man ville ha litt leverpostei istedet, da får man det hos mormor.Hos mormor får man sitte naken under et pledd å se på barnetv til klokka er minst kvart over ti på formiddagen og hvis man vil stå opp kvart over fem så spretter mormor opp av senga og er klar til å leke. Hos mormor får man også legge seg senere enn vanlig, og det uten at det er lørdag!

Mormor bader i vann som holder 12 grader fordi at man sier at det "er så deilig mormor", hun tar sklia i badeland og hun flyr fra Trondheim til Bodø selv om hun egentlig har flyskrekk! Mormor er med på barneidrett når mamma har vakt og pappa er på jobb, mormor kjører rundt saltfjellet for å være en natt ekstra hos snuskeruska, gullhøna og gullklumpen!

Mormor hører på "jag trodde änglarna fanns" fra Inndyr til Kvina fordi at det var den fineste sangen Eir hadde hørt på CD og ser barbiefilm nummer fire med like stor entusiasme som den første! Mormor henger opp alskens barnekunst på kjøleskap, vegger og dører for å vise at hun synes det er pent!

Mormor har lært seg å bruke data for å kunne spille dataspill, lært seg skype og kommet seg på facebook slik at hun skal kunne følge med. Nintendo DS er hun også ganske god på!

Med en slik mormor er det ikke rart at dagen i dag har gått med til produksjon av bursdagsgaver!

Under sees "mormor i en blomstereng i solskinn på en regnværsdag" og "tre blomster"Så gratulerer så masse, masse med dagen kjære mamma! Om det er noen tvil så er vi glad i deg!

(og hva gjør mormor på bursdagen sin....??  jo hun sitter på en hurtigbåt på tur til oss for det er jo tross alt to av barnebarna som er syke, mammaen skal tilbake på jobb i morgen og pappaen skal starte permisjonen...)

7 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Glad i deg mammaen vårres <3

  SvarSlett
 3. Hurra for en flott mormor og gratulerer med dagen til henne!!!!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen til mormor! Barn og barnebarn er heldige som har henne.

  Cecilie

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett